x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bacău: Un copil de 4 ani a suferit un traumatism cranian sever după ce a fost lovit de o grindă din beton

Bacău: Un copil de 4 ani a suferit un traumatism cranian sever după ce a fost lovit de o grindă din beton

27 Sep 2016   •   23:55
Bacău: Un copil de 4 ani a suferit un traumatism cranian sever după ce a fost lovit de o grindă din beton

Un copil în vârstă de patru ani a fost internat în stare critică cu diagnosticul traumatism cranian sever în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) după ce o grindă din beton armat s-a desprins din malul unui pârâu aflat în preajma locului unde se juca şi l-a lovit.

"Copilul a fost la spital în stare foarte gravă. Prezintă un traumatism cranio-cerebral grav, contuzie cerebrală gravă şi un edem cerebral forte. Este intubat şi ventilat mecanic", a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneţ.

Potrivit acesteia, având în vedere starea minorului lui, "medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire".

Rudele copilului au declarat personalului medical faptul că minorul se juca în pârâul din spatele casei împreună cu alţi copii, când o grindă din beton armat s-a desprins din malul pârâului, s-a rostogolit şi l-a lovit în cap. Acestea mai susţin că respectiva grindă ar fi fost aruncată de cineva care demolase o structură din beton.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs evenimentul şi dacă se face cineva vinovat, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, inspector principal Narcisa Butnaru.

De asemenea, lucrători din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău au demarat o anchetă proprie.

"Când s-a întâmplat accidentul, mama nu era acasă, iar tatăl se afla la muncă. Familia nu era în evidenţa noastră ca fiind una vulnerabilă şi nici a autorităţilor locale. O echipă de specialişti de la noi s-a deplasat în teren pentru a evalua situaţia şi pentru a stabili dacă este sau nu vorba despre o neglijenţă", a punctat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Marian Vătămănescu.

Potrivit acestuia, băieţelul rănit grav "mai are patru fraţi, ducându-şi traiul alături de părinţi în condiţii dificile". AGERPRES

×