x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbatul care și-ar fi bătut cu biciul iubita însărcinată a fost reținut

Bărbatul care și-ar fi bătut cu biciul iubita însărcinată a fost reținut

16 Feb 2020   •   08:52
Bărbatul care și-ar fi bătut cu biciul iubita însărcinată a fost reținut

Poliţiştii suceveni au decis, sâmbătă seara, reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului care a agresat o fată în vârstă de 15 ani, însărcinată, din Horodnic de Sus, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

''Urmare a activităţilor desfăşurate în cursul acestei zile în speţa privind minora de 15 ani însărcinată, care a fost agresată de concubinul de 19 ani, în ciuda încercărilor acesteia şi a mamei sale de a-l exonera de răspundere pe agresor, la ora 21,00, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului pentru violenţă în familie şi act sexual cu un minor'', a precizat Epureanu.

Totodată, el a menţionat că Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi va propune, duminică, instanţei competente arestarea preventivă pe numele agresorului.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Marginea s-au autosesizat, vineri seara, după apariţia unui clip video apărut pe reţele de socializare în care era surprinsă o agresiune asupra unei femei. Autorităţile au identificat locaţia în care s-a produs agresiunea, respectiv comuna Horodnic de Sus, şi au constatat că victima este o minoră de 15 ani, însărcinată în luna a cincea, iar agresorul este concubinul acesteia de 19 ani.

Fata a fost audiată în prezenţa avocatului din oficiu, dar şi a mamei sale care locuieşte în aceeaşi zonă, stabilindu-se că filmarea a fost realizată pe 15 ianuarie 2020, victima susţinând că a fost făcută în joacă, fără a conţine o agresiune reală. Din audieri a mai reieşit că cel care a filmat şi postat postat clipul pe internet este fostul concubin al mamei fetei ca un act de răzbunare.

Potrivit poliţiştilor, fata a refuzat, în prezenţa mamei şi a avocatului din oficiu, să depună plângere penală. Cu toate acestea, poliţiştii au aplicat toate procedurile, a fost aplicat chestionarul de risc şi a fost constituită Echipa Intersectorială Locală care să asigure protecţie minorului aflat în situaţie de risc.

În caz s-a deschis un dosar penal pentru violenţă în familie raportat la infracţiunea de loviri sau alte violenţe şi act sexual cu un minor. AGERPRES

×