x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO. Bătaie în clasă între două eleve de la un liceu din Găeşti. Dosar penal pentru una dintre fete

VIDEO. Bătaie în clasă între două eleve de la un liceu din Găeşti. Dosar penal pentru una dintre fete

22 Mai 2018   •   15:49
VIDEO. Bătaie în clasă între două eleve de la un liceu din Găeşti. Dosar penal pentru una dintre fete

Două eleve ale unui liceu din Găeşti au fost filmate în timp ce se băteau în clasă, într-o pauză, imaginile fiind făcute publice marţi. 

În filmare se vede cum una dintre fete este împinsă şi pălmuită de o colegă, iar un băiat le încurajează să continue conflictul. Se pare că incidentul a avut loc într-o pauză, la Liceul Tehnologic "Iordache Golescu" din Găeşti, judeţul Dâmboviţa. 
Conducerea inspectoratului şcolar a precizat că cele două eleve riscă scăderea notei la purtare. 
''Am văzut imaginile. Deja am identificat elevele, culmea e că eleva agresivă nu a avut probleme până acum sau manifestări de genul acesta. Fata agresată e o fată cu cerinţe educative speciale, care era în program de consiliere. De acum, intră şi cealaltă în program de consiliere psihologică cu psihologul şcolii. Legat de vreun băiat care să le încurajeze, nu am amănunte la acest moment, probabil este cel care filmează. Fetele sunt la învăţământul obligatoriu, până în clasa a X-a, nu pot fi exmatriculate (...) riscă scăderea notei la purtare, care poate merge până la cazuri drastice în aşa fel încât să ajungă la corigenţă. Dar asta nu rezolvă problema. De exemplu, fata aceasta stă cu un singur părinte, are mama plecată în străinătate şi în multe cazuri cu elevi problemă se regăseşte această situaţie", a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şcolar general Sorin Ion.

Poliţia a întocmit dosar penal pe numele elevei care şi-a lovit o colegă în clasă, într-o pauză, în incinta unui liceu din oraşul dâmboviţean Găeşti, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

''Având în vedere imaginile şi informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la o agresiune în incinta unei unităţi de învăţământ din Găeşti, vă informăm: astăzi, 22 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au întocmit un dosar penal pe numele unei adolescente bănuite de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Din cercetări a reieşit că, la data de 21 mai a.c., în urma unui conflict spontan, aceasta ar fi agresat o colegă'', precizează IPJ Dâmboviţa. 

Potrivit poliţiei, "persoana vătămată nu a necesitat îngrijiri medicale şi nu a formulat plângere penală". 

Cele două eleve de liceu au fost filmate când se băteau în clasă, într-o pauză, iar imaginile au fost făcute publice marţi. 

În filmare se vede cum una dintre fete este împinsă şi pălmuită de o colegă, iar un băiat le încurajează să continue conflictul. Incidentul a avut loc la Liceul Tehnologic Iordache Golescu din Găeşti, judeţul Dâmboviţa. 

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, Sorin Ion, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că fetele sunt la învăţământul obligatoriu, până în clasa a X-a, şi nu pot fi exmatriculate, aceasta fiind cea mai dură sancţiune. Cele două eleve riscă scăderea notei la purtare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bataie intre doua eleve gaiesti