x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bistriţa-Năsăud: Lipsa marcajelor de pe drumurile naţionale şi judeţene, reclamată în şedinţa Colegiului Prefectural

Bistriţa-Năsăud: Lipsa marcajelor de pe drumurile naţionale şi judeţene, reclamată în şedinţa Colegiului Prefectural

26 Oct 2016   •   13:29
Bistriţa-Năsăud: Lipsa marcajelor de pe drumurile naţionale şi judeţene, reclamată în şedinţa Colegiului Prefectural
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Şeful Inspectoratului Teritorial în Construcţii Bistriţa-Năsăud, Constantin Hada, a reclamat miercuri, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural, lipsa marcajelor de pe drumurile naţionale şi judeţene care poate pune în pericol participanţii la trafic. 

Marcajele lipsesc în special pe DN 17, principala cale de legătură între Transilvania şi Moldova, unde în ultimele luni s-au desfăşurat lucrări de ranforsare a carosabilului, iar poliţia a transmis la rândul său sesizări în acest sens. 

"Ne pregătim de iarnă, poate nu o să avem zăpadă, dar întreb dacă au fost demarate procedurile privind marcajul care se aplică pe drumuri, atât pe cele naţionale, cât şi pe cele judeţene. Eu zic că este inadmisibil să facem întreţinerea pe DN 17, terminată acum trei săptămâni, şi nu avem nicio linie. Nu sunt marcaje pe drumurile naţionale. DN 17C şi DN 17 D (aflate în curs de reabilitare - n.r.) vor trece iarna iarăşi fără marcaje. Sunt în lucru, dar se aplică acel marcaj galben. Este periculos, noaptea este lungă, te duci pe drum şi nu vezi nimic", a spus Hada. 

Reprezentantul Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa prezent la şedinţă, Grigore Vlad, a spus că aceste marcaje se fac prin direcţiile regionale de drumuri naţionale şi că, deşi au solicitat efectuarea de marcaje încă din septembrie, lucrările nu au început. 

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, inspectorul de specialitate Rodica Botiş din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a explicat că procedura de atribuire a contractului care include şi marcajele rutiere nu s-a putut finaliza din cauza contestaţiilor depuse, motiv pentru care nu există şanse ca în acest an lucrările să fie efectuate. 

Judeţul Bistriţa-Năsăud are peste 300 de kilometri de drumuri naţionale şi 760 kilometri de drumuri judeţene. AGERPRES

×