x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Braşov: S-a deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului

Braşov: S-a deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului

06 Dec 2017   •   22:00
Braşov: S-a deschis Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului

Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului a municipiului Braşov a fost deschis, miercuri seara, de primarul George Scripcaru, care a pornit iluminatul festiv de sărbători în oraş şi a aprins luminiţele în Bradul de Crăciun, în prezenţa a sute de persoane.


''Vă urez să aveţi un sfârşit de an liniştit, cu bucurii, cu sănătate, alături de familiile dumneavoastră. Să vă bucuraţi de sărbătorile care vin şi vă invit ca până la sfârşitul anului să participaţi la toate evenimentele culturale pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră", a spus primarul de pe scena amplasată în apropierea Bradului de Crăciun.

După aprinderea iluminatului festiv, pe scenă au urcat trupele Proconsul şi celebra formaţie britanică Smokie, pentru un concert programat a dura peste două ore.

Bradul din Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime, din care 25 deasupra solului, are 85 de ani şi a fost adus de la Vama Buzăului. Este împodobit cu 33.400 de beculeţe şi flashuri luminoase, 98 de modele luminoase şi 800 de metri de beteală. La acestea se adaugă modelele luminoase de pe stâlpii de iluminat din Piaţa Sfatului şi cele de pe Casa Sfatului. La fel de spectaculoase sunt şi tavanele luminoase care în acest an au fost montate pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric: Republicii, Postăvarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi, Apollonia Hirscher, cele trei intrări spre Piaţa Enescu şi strada Valentin Wagner. Toate acestea au fost acoperite cu 30 de km de şiruri luminoase, însemnând aproape 300.000 de beculeţe şi flashuri.

Şi străzile din zona centrală sunt acoperite cu 120 de modele luminoase, iar sediile Primăriei şi Prefecturii sunt ornate cu şiruri luminoase de beculeţe. Brazi de dimensiuni mai mici au fost împodobiţi şi în Piaţa Enescu, Piaţa Unirii şi Piaţeta ''Sf. Ioan'' din spatele hotelului Aro, unde a fost montat şi un patinoar artificial pentru copii, cu intrare gratuită.

Producători locali şi artizani din judeţele Braşov şi Covasna s-au instalat în cele 35 de căsuţe din lemn din Piaţa Sfatului. Braşovenii şi turiştii pot cumpăra de la aceste căsuţe o gamă variată de preparate din carne de porc (slănină, jumări, caltaboş, cârnat), sucuri, dulceţuri, diferite sortimente de zacuscă - toate preparate în casă, dar şi cozonaci, prăjituri, ciocolată de casă, vin fiert, ceai, cafea.

De asemenea, se găsesc căciuli din blană, mănuşi şi şosete tricotate, dar şi o gamă variată de decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă.

Săptămâna viitoare vor avea loc în Piaţa Sfatului mai multe concerte corale, de fanfară, de muzică uşoară.

Joi, 14 decembrie, în intervalul orar 17,30-19,00, va avea loc un concert de muzică specifică sărbătorilor de iarnă interpretată de fanfare - Fanfara din Reci, judeţul Covasna, Fanfara de la Şinca Nouă, judeţul Braşov şi Fanfara săsească din Braşov. Vineri, 15 decembrie, în acelaşi interval orar, corurile ''Unison'', ''Concentus'' şi ''Astra'' din Braşov vor interpreta muzică specifică sărbătorilor de iarnă. În 16 decembrie, ansambluri de colindători din judeţul Braşov vor urca pe scena din Piaţa Sfatului între orele 17,30-19,00.

Este posibil ca o parte a programului cultural anunţat să suporte modificări din cauza zilelor de doliu naţional din 14, 15 şi 16 decembrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Duminică, 17 decembrie, de la ora 17,30, vor susţine un concert solistele de muzică uşoară Nicoleta Oancea Band şi Nicola.

În ultima zi a anului vor urca pe scenă, începând cu ora 23,00, Ansamblul de Muzică Populară Ţara Bârsei, Taraful Ţara Bârsei, Marius Ciprian Pop, Conect-R şi Ellie White. AGERPRES

×