x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020 a fost aprobat. La cât se ridică suma totală

Bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020 a fost aprobat. La cât se ridică suma totală

14 Feb 2020   •   14:20
Bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020 a fost aprobat. La cât se ridică suma totală
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat bugetul general al Primăriei Capitalei pe 2020 de circa 10 miliarde lei, adică peste 2,1 miliarde euro.
Proiectul a trecut cu 33 de voturi ''pentru'', 15 ''împotrivă'' şi 3 abţineri.

Cheltuielile de personal sunt estimate la aproximativ 1,9 miliarde de lei. Sunt prevăzute cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare totală de circa 1,9 miliarde lei.

Primarul general, Gabriela Firea, a spus, la începutul şedinţei CGMB, că peste 500 de milioane de euro sunt pentru fluidizarea traficului, peste 200 milioane de euro pentru servicii publice (termoficare, iluminat, apă, canal), peste 100 milioane de euro pentru sănătate, peste 100 milioane de euro în domeniul protecţiei sociale.

Înainte de vot, Firea a declarat că "la Primăria Capitalei este democraţie", pentru că se dezbate proiectul de buget. "Guvernul s-a dus în Parlament să-şi asume răspunderea pe buget. Mare diferenţă între doi lideri politici", a adăugat ea.

Consilierul general ALDE Tudor Tim Ionescu a arătat că bugetul este al bucureştenilor. "Fac un apel la toţi consilierii generali, putem să-l ameliorăm, dar haideţi să-l votăm acum! Grupul ALDE va vota acest buget", a menţionat Ionescu.

Consilierii generali ai PNL Alexandru-Hazem Kansou şi Cristian Olteanu au anunţat că votează bugetul.

Consilierul PSD Ancuţa Florea a depus un amendament vizând modificări de sume la mai multe obiective de investiţii, care a fost adoptat.

Şi consilierul USR Alexandru Gâdiuţă a depus un amendament privind creşterea sumelor pentru reabilitarea sistemului de termoficare, spitale, infrastructură, însă nu a trecut.

"Principala problemă a acestui buget este că nu e ancorat în realitatea bugetară a Capitalei, nu ţine cont de experienţa anilor anteriori. Există o mare supraestimare a veniturilor, asta ne va face să sacrificăm investiţiile", a spus Gâdiuţă.

El a amintit că anul trecut au fost opt rectificări bugetare.

Consilierul USR Ana-Maria Ciceală a susţinut că bugetul e grevat de 2 ani de companii declarate ilegale definitiv în instanţă.

AGERPRES

×