x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Buzău: Peste 200 de dansatori la parada portului popular

Buzău: Peste 200 de dansatori la parada portului popular

23 Iul 2017   •   16:30
Buzău: Peste 200 de dansatori la parada portului popular

Peste 200 de dansatori au participat duminică la parada portului popular din staţiunea Sărata Monteoru, în cadrul celei de-a opta ediţii a Serbărilor staţiunii. 

Parada portului popular a fost deschisă de trăsuri, şarete şi maşini de epocă, fiind acompaniată de fanfara Diviziei a doua "Getica". 

Timp de două zile, în perioada 22-23 iulie, în staţiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru din judeţul Buzău a avut loc a VIII-a serbare a zilelor staţiunii, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Buzău. 

"Sărbătoarea a oferit celor peste 5.000 de turişti două zile de spectacole, tradiţii şi evenimente sportive organizate pe parcursul a două zile. Totodată, au fost marcaţi 507 ani de la prima atestare documentară a zonei, 132 de la înfiinţarea comunei Monteoru, 122 de ani de la înfiinţarea Staţiunii Balneare Monteoru şi 92 de ani de funcţionare a Minei de Petrol", a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Merei, Ştefan Chircă. 

Potrivit sursei citate, pe parcursul celor două zile au avut loc concerte de muzică populară şi uşoară, demonstraţii canine organizate de Jandarmerie, concert de fanfară susţinut de Fanfara Diviziei 2 Getica, dar şi o paradă cu maşini de epocă, trăsuri şi dansatori îmbrăcaţi în costume populare. 

"Un loc aparte a reprezentat parada portului popular la care au participat peste 200 de dansatori-copii îmbrăcaţi în costume populare din localităţi de tradiţie folclorică din judeţul Buzău, Gura Teghii, Siriu, Florica, Merei şi altele", a mai declarat sursa citată.

AGERPRES

×