x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Buzău: Pompierii au descărcat azotatul de amoniu din TIR-ul răsturnat pe DN 2C; traficul a fost reluat

Buzău: Pompierii au descărcat azotatul de amoniu din TIR-ul răsturnat pe DN 2C; traficul a fost reluat

20 Noi 2017   •   21:15
Buzău: Pompierii au descărcat azotatul de amoniu din TIR-ul răsturnat pe DN 2C; traficul a fost reluat

Pompierii au terminat de descărcat, după circa şase ore, cele aproape 42 de tone de azotat de amoniu din TIR-ul care s-a răsturnat luni pe DN 2C iar traficul rutier a fost reluat, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agentul-şef Mihai Drăghiciu.


Potrivit sursei citate, şoferul TIR-ului, un bulgar în vârstă de 48 de ani, a fost amendat.

"Poliţiştii rutieri au stabilit că din cauza neasigurării încărcăturii, autotrenul a intrat în balans şi s-a răsturnat", a precizat Drăghiciu.

Un TIR încărcat cu 42 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat, luni, pe DN 2C, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de localitatea Padina din judeţul Buzău.

"În urma răsturnării TIR-ului au fost semnalate scurgeri de combustibil, drumul a fost închis la un kilometru distanţă de accident", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, George Creţu.

Pompierii au securizat zona, au spălat pata de ulei scursă de la baia de ulei şi au început să scoată sacii cu azotat de amoniu pentru a evita un eventual incendiu, a declarat subprefectul judeţului Buzău, Sorin Gheorghe.

Potrivit acestuia, traficul a fost blocat pentru că riscul unui explozii nu a dispărut.

Patru echipaje ISU formate din 17 pompieri acţionează pentru izolarea zonei, au fost semnalate scurgeri de ulei, traficul a fost restricţionat complet iar zona a fost izolată, a declarat prefectului judeţului Buzău, Carmen Ichim.

Ichim a precizat că primele măsuri au fost luate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală din Pogoanele. "Au fost deconectate bornele de la baterie iar zona a fost izolată pe o rază de un kilometru", a spus prefectul.

×