x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale CA al RADET Bucureşti a avizat favorabil documentele necesare transformării regiei în societate comercială

CA al RADET Bucureşti a avizat favorabil documentele necesare transformării regiei în societate comercială

08 Oct 2015   •   21:59
 CA al RADET Bucureşti a avizat favorabil documentele necesare transformării regiei în societate comercială

Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a avizat favorabil miercuri documentele necesare transformării regiei în societate comercială.

Potrivit unui comunicat al RADET, documentele vor fi înaintate Consiliului General al Municipiului Bucureşti spre aprobare.

"Datoriile pe care le avem în clipa de faţă sunt datorii istorice care ajung la 3,6 miliarde de lei, dar ce este foarte important este că am reuşit să plătim toate datoriile la bugetul de stat, creându-se astfel premisele transformării RADET în societate comercială. Noi am realizat şi ieri s-au aprobat toate documentele necesare transformării RADET-ului în societate comercială, respectând astfel clauzele Memorandumului. Urmează ca şi partenerii noştri să facă acelaşi lucru, iar factorii politici să decidă ceea ce este mai bine pentru locuitorii Bucureştiului", a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri, directorul general al RADET, Valentin Viţalariu.

El a menţionat că RADET furnizează apă caldă şi încălzire în Capitală pentru 72% din populaţie şi societăţi. "Acest 72% este reprezentat de 68% către populaţie şi 4% către agenţi economici. Furnizarea se realizează printr-o reţea de agent primar cam de 1.000 de kilometri şi agent secundar aproximativ 3.000 de kilometri. Reţeaua primară are o vechime de 20 de ani, iar reţeaua secundară tot de 20 de ani. Investiţiile în aceste reţele au fost mult diminuate în ultimii câţiva ani, în ultimii 5 - 6 ani. Starea actuală reprezintă o pierdere spre 28%. Starea actuală este cauzată şi de numărul mare de debranşări şi scăderea vânzărilor. Cu toate acestea, dăm căldură la 1,2 milioane de locuitori ai Bucureştiului, unui număr de peste 300 de societăţi comerciale şi 11 sere", a adăugat Viţalariu.

Sursa: AgerpresAgerpres.ro

×
Subiecte în articol: radet