x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Caz șocant la Iași! Un pensionar a fost condamnat după explozia unui bombe pe care o folosea să taseze pământul din curte

Caz șocant la Iași! Un pensionar a fost condamnat după explozia unui bombe pe care o folosea să taseze pământul din curte

16 Mar 2018   •   16:00
Caz șocant la Iași! Un pensionar a fost condamnat după explozia unui bombe pe care o folosea să taseze pământul din curte

Un pensionar din Iaşi a fost condamnat la închisoare după explozia unei bombe pe care o folosea să taseze pământul din curte.

Alături de pensionar, judecătorii din Iaşi au condamnat şi un vecin al acestuia, ambii fiind găsiţi vinovaţi de moartea unui om.

Tragedia pentru care cei doi pensionari au fost condamnaţi definitiv s-a produs în anul 2015.

Cei doi bărbaţi în vârstă de 61 şi 70 de ani, din satul Mânzăteşti, au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare.

Totul a început în anul 1977, atunci când unul dintre cei doi pensionari a găsit două proiectile ruseşti de calibrul 76 mm, din cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Cu toate că ştia că proiectilele ar putea exploda, pensionarul a înfipt într-unul dintre ele o ţeavă şi l-a folosit pentru a tasa pământul din curte.

În 2015, vecinul său l-a rugat să îi dea celălalt proiectil pentru a face acelaşi lucru, scrie ziaruldeiasi.ro.

Bărbatul s-a dus la un fierar pentru a-l ruga să îi sudeze o ţeavă în capătul proiectilului, însă în momentul în care acesta a început să sudeze, proiectilul a explodat.

Fierarul a murit pe loc, iar alte două persoane au fost rănite.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: pensionar condamnat folosire bomba