x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cererile pentru ajutoarele de căldură pot fi depuse de luni în sectoarele 1 şi 6

Cererile pentru ajutoarele de căldură pot fi depuse de luni în sectoarele 1 şi 6

13 Oct 2017   •   15:10
Cererile pentru ajutoarele de căldură pot fi depuse de luni în sectoarele 1 şi 6

Cererile pentru ajutoarele de căldură pot fi depuse de luni în sectoarele 1 şi 6, potrivit autorităţilor locale. 

"Cetăţenii din Sectorul 1 pot depune, începând de luni, 16 octombrie, cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece 2017-2018. Primăria Sectorului 1 a demarat deja distribuirea formularelor/declaraţiilor pe proprie răspundere pentru acordarea acestui sprijin financiar", se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 1. 

Cererile/declaraţiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se depun la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1 din bulevardul Mareşal Averescu nr. 17, în vederea stabilirii dreptului financiar, după următorul program: de luni până joi, între orele 08,00 - 16,30; vineri, între orele 08,00 - 14,00. 

Pentru mai multe informaţii privind acordarea ajutoarelor pentru căldură cetăţenii pot contacta Biroul Relaţii Interetnice din subordinea DGASPC Sector 1 la numărul de telefon 021/223.41.97 int. 148. 

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. 

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 de lei, în cazul familiilor, şi 1.082 de lei, în cazul persoanei singure. 

În cazul în care locuinţa este încălzită cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 de lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure. 

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică se acordă doar în situaţia în care acesta este principalul sistem de încălzire utilizat. Pentru ajutoarele de încălzire cu energie termică, gaze, energie electrică şi pentru cele cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, formularele vor putea fi ridicate de la sediul DGASPC Sector 1, mai relevă sursa citată. 

La rândul său, Biroul de Presă al Primăriei sectorului 6 anunţă într-un comunicat că, din 16 octombrie, cetăţenii pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire. 

Au dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei familiile şi persoanele singure cu domiciliul în sectorul 6, ale căror venituri se situează în limitele prevăzute de lege şi care nu deţin bunuri care să conducă la excluderea acordării ajutorului. 

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte care fac dovada componenţei familiei, a veniturilor, a locuinţei şi a furnizorului de gaze sau de energie electrică se înregistrează la Serviciul Ajutor Social cu sediul în strada Floare Roşie nr. 7A. 

Pentru cererile depuse în perioada 16 octombrie - 20 noiembrie, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă începând cu luna noiembrie. 

Potrivit site-ului Primăriei sectorului 3, cererile-declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare, se depun, începând cu 9 octombrie, la sediul DGASPC sector 3 (str. Parfumului nr. 2-4) sau la punctul de lucru din bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, de luni până joi, între orele 9,00-15,00. 

Informaţii suplimentare privind acordarea ajutoarelor de încălzire, formulare, cuantum şi condiţii se pot obţine la numărul de telefon 0372.126.100, interior 182 şi 197, la adresa de e-mail office@dgaspc3.ro sau vizitând pagina web www.dgaspc3.ro. 

Printre documentele necesare întocmirii dosarului pentru acordarea subvenţiei de încălzire se numără acte privind componenţa familiei şi veniturile nete realizate în luna anterioară depunerii cererii, documente în baza cărora este deţinută locuinţa (copie act de proprietate), relevă sursa citată. AGERPRES

×