x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cetăţeni afro-asiatici călăuziţi de un român, depistaţi şi opriţi când voiau să treacă ilegal în Ungaria

Cetăţeni afro-asiatici călăuziţi de un român, depistaţi şi opriţi când voiau să treacă ilegal în Ungaria

11 Dec 2017   •   16:33
Cetăţeni afro-asiatici călăuziţi de un român, depistaţi şi opriţi când voiau să treacă ilegal în Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului bihorean Valea lui Mihai au depistat 13 cetăţeni afro-asiatici care, ajutaţi de un român, voiau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în spaţiul Schengen, în timp ce călăuza urma să primească la destinaţia finală suma de 1.000 de euro. 

Grupul a fost depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce desfăşurau o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. 

''În jurul orei 02.20 a fost identificat, în apropierea liniei de frontieră din dreptul localităţii Voivozi, un grup de persoane care se îndrepta pe jos spre teritoriul statului vecin. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit şi au reţinut la aproximativ 500 m faţă de linia de frontieră, 13 persoane, care la verificări s-au dovedit a fi cetăţeni din Irak, Bangladesh, Afganistan, Pakistan şi Somalia, 11 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani şi doi minori cu vârste de 8, respectiv 10 ani, toţi solicitanţi de azil în România'', arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Bihor, remis luni AGERPRES. 

Tot în apropierea de frontierei a fost oprit şi un microbuz înmatriculat în Germania, la volanul căruia se afla un cetăţean român, de 52 de ani şi care a declarat că a fost contactat de mai multe persoane a căror identitate nu o cunoaşte, pentru a transporta acest grup de persoane, urmând să primească, după ce efectuează transportul, suma de 1.000 de euro. 

Cei în cauză au mai declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, la familiile lor. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru 11 dintre persoane şi trafic de migranţi pentru şofer, pe numele acestuia fiind emisă ordonanţă de reţinere 24 de ore, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

×