x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cimitirul Eroilor din Slănic Moldova, curățat de un turist

Cimitirul Eroilor din Slănic Moldova, curățat de un turist

24 Iul 2017   •   12:08
Cimitirul Eroilor din Slănic Moldova, curățat de un turist

Iordache Olaru venise ca orice turist să se odihnească la Slănic Moldova, însă avea în minte cei 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial și eroii care s-au sacrificat în timpul conflagrației. Nu întâmplător era preocupat bărbatul de acest moment istoric, Olaru este general în rezervă.

”M-am documentat și am vrut să văd pe aceste locuri pe unde sunt semnele marcante (cimitire, monumente ale eroilor).

Am fost sus, pe Măgura, la Monumentul Eroilor, dar am aflat că este un cimitir al eroilor și în Slănic Moldova, unde sunt înhumați militari români, unguri, austrieci și germani. Cimitirul era într-o stare deplorabilă.

Era datoria mea să fac ceva în amintirea celor care s-au jertfit pentru idealul Unirii. NICIODATĂ nu vom putea reproduce ardoarea, patriotismul și eroismul soldatului român”, a declarat fostul militar, pentru desteptarea.ro.
Generalul a primit sprijin din partea Primăriei iar după o zi de muncă și 300 kg de gunoaie scoase dintre mormintele eroilor, Cimitirul Eroilor arată curat și îngrijit.

Gr. mr. (r) Iordache Olaru a activat timp de 37 de ani, a urmat Școala militară de ofițeri activi de artilerie, unde a fost șef de promoție, dar și la Academia Militară și Colegiului Național de Apărare. Ofițerul, trecut în rezervă în 2009 cu gradul de general maior, a îndeplinit cele mai importante funcții: lector în Școala militară, ofițer de stat major în Comandamentul artileriei și în Statul Major General.

×