x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cinci persoane din Harghita au fost reţinute şi sunt acuzate de şantaj

Cinci persoane din Harghita au fost reţinute şi sunt acuzate de şantaj

08 Dec 2017   •   17:18
Cinci persoane din Harghita au fost reţinute şi sunt acuzate de şantaj

Cinci persoane au fost reţinute şi urmează să fie pezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzate de şantaj, a anunţat vineri Biroul de Presă al IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, un bărbat de 65 de ani şi o femeie de 25 de ani au sesizat că, în perioada octombrie-noiembrie 2017, ar fi fost constrânse, sub presiunea dezvăluirii unor detalii de viaţă intimă, să plătească diverse sume de bani.

Drept urmare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost organizată, în zilele de 7 şi 8 decembrie, o acţiune cu efective mărite, pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

Biroul de presă al IPJ Harghita informează că trei dintre persoane au fost prinse în urma organizării unui flagrant iar alte două au fost descoperite la cele şase percheziţii domiciliare organizate ulterior, cinci la Miercurea Ciuc şi una în judeţul Covasna.

Poliţiştii au condus la sediul Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc cele cinci persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani, suspecte de comiterea infracţiunii de şantaj.

Trei femei şi doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în cauză în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.

"La activităţi au participat poliţişti de la structurile de ordine publică şi investigaţii criminale, criminalişti, precum şi alţi lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne" , a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita. AGERPERS

×