x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE S-a reluat circulația trenurilor pe Valea Prahovei. 13 garnituri au întârzieri de sute de minute

UPDATE S-a reluat circulația trenurilor pe Valea Prahovei. 13 garnituri au întârzieri de sute de minute

02 Ian 2022   •   19:08
UPDATE S-a reluat circulația trenurilor pe Valea Prahovei. 13 garnituri au întârzieri de sute de minute

UPDATE Duminică seara s-a reluat circulația trenurilor pe Valea Prahovei. 13 garnituri au întârzieri între 70 și 200 de minute, anunță CFR.

„Azi, 02.01.2022, în cursul serii s-a produs întreruperea traficului feroviar în intervalul orar 17.00 - 19.04 între stațiile Crivina - Brazi din cauza unui început de incendiu la locomotiva unui tren privat de marfă. Au fost afectate un număr de 13 trenuri ale CFR Călători care tranzitau zona și care au înregistrat întârzieri între 70 și 200 de minute. Mai pot apărea întârzieri la alte trenuri de pe rețea, ca urmare a trenurilor deja afectate, pentru asigurarea legăturilor călătorilor. Circulația a fost redeschisă în zonă începând cu ora 19:04, iar programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, au anunțat reprezentanții CFR.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate, au precizat reprezentanții companiei feroviare.

(sursa: Mediafax)

Stire initiala Circulația feroviară este blocată pe Valea Prahovei. Sunt afectate șase trenuri care circulă între Brașov, stațiunile montane și București. Garniturile au întârzieri de zeci de minute, cele mai mari fiind de 150 de minute și 170 de minute.

În trenuri sunt în special pasageri care se întorc în capitală după revelion. Au de suferit și călătorii care au legături cu alte trenuri în București.

Potrivit reprezentanților ISU Prahova, incendiul a izbucnit duminică după amiaza în timp ce locomotiva se afla în localitatea Brazi.

Locomotiva a fost decuplată de mecanic astfel încât flăcările să nu ajungă la vagoanele care transportă îngrășăminte chimice.

Ulterior, pompierii au stabilit că mecanicul a preîntâmpinat o tragedie deoarece trenul marfar transporta azotat de amoniu. Garnitura are 25 de vagoane.

(sursa: Mediafax)

×