x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN7A, Voineasa - Pasul Vidra - Obârşia Lotrului

Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN7A, Voineasa - Pasul Vidra - Obârşia Lotrului

26 Noi 2015   •   15:01
Circulaţie în condiţii de iarnă pe DN7A, Voineasa - Pasul Vidra - Obârşia Lotrului
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Circulaţia pe DN7A între Voineasa şi Obârşia Lotrului se desfăşoară în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă depus pe carosabil măsurând 3 cm, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Drumuri Naţionale Vâlcea, Lăcrămioara State.

"Ninge de miercuri în Munţii Lotrului, stratul de zăpada a ajuns deja la 25 de cm în Curmătura Vidruţei şi în Pasul Vidra. De ieri am intervenit deja cu utilaje pe DN7A, putem spune că pe carosabil zăpada are 3 cm grosime. Este obligatoriu ca maşinile care tranzitează acest tronson de drum să fie echipate cu lanţuri la roţi. De altfel, de la Voineasa până la limita cu judeţul Hunedoara se circulă în condiţii de iarnă. Am avut ninsori abundente şi pe Valea Oltului, dar asfaltul este negru la această oră", a precizat State.

Codul galben de ninsori este valabil până vineri pentru zona montană a judeţului Vâlcea.

Încă de miercuri Serviciul Judeţean de Salvamont a recomandat turiştilor să nu mai folosească potecile montane şi nici să nu se aventureze pe platoul alpin.

"Zăpada are deja 10 cm pe mai multe locuri şi încă nu a format aderenţa cu iarba şi deci este posibilă producerea de avalanşe. Pe creastă este viscol, recomandăm turiştilor să nu mai aleagă traseele de potecă de munte şi nici să se aventureze pe golul alpin. În acest moment ninge în pasul Vidra, în curmătura Vidruţei, în zona lacului Vidra, la Obârşia Lotrului, până jos la Voineasa. Strat de zăpada este deja pe domeniul schiabil Transalpina Ski Resort şi spre Petroşani", preciza miercuri seara, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

×