x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Comisie constituită de IŞJ pentru anchetarea colectării fondurilor clasei la Liceul Teoretic Traian, în Constanța

Comisie constituită de IŞJ pentru anchetarea colectării fondurilor clasei la Liceul Teoretic Traian, în Constanța

18 Noi 2019   •   14:39
Comisie constituită de IŞJ pentru anchetarea colectării fondurilor clasei la Liceul Teoretic Traian, în Constanța
Sursa foto: liceultraian.ro

Noul inspector general de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Constanţa, prof. Sorin Mihai, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a semnat ordinul pentru comisia de anchetare a neconformităţilor semnalate de către Asociaţia Elevilor Constanţa la Liceul Teoretic Traian, în legătură cu colectarea unor fonduri de la elevi.

''Ministerul Educaţiei Naţionale a solicitat anchetarea situaţiei de la Liceul Teoretic Traian, din Constanţa, reclamată de Asociaţia Elevilor Constanţa (AEC) şi astăzi semnez ordinul pentru instituirea acestei comisii ce va analiza situaţia din această instituţie publică de învăţământ şi vreau să precizez că principiul de lucru este că ... nimeni nu este mai presus de lege. În acest caz voi avea o discuţie personală cu eleva respectivă, reprezentanta AEC în consiliul de administraţie al liceului, eleva Roxana Şerban, şi cu directoarea liceului pentru ca să mă lămuresc eu, în primul rând, iar comisia va analiza situaţia şi va elabora un raport către minister'', a declarat şeful IŞJ Constanţa, Sorin Mihai.

Situaţia de la 'Liceul Teoretic Traian' din municipiul Constanţa a ajuns în atenţia opiniei publice la sfârşitul lunii octombrie, când Roxana Şerban (18 ani) a făcut public un tabel centralizator despre care a afirmat că ar reflecta situaţia contabilă a colectării fondului şcolii în cadrul instituţiei. Din documentul făcut public pe contul său de Facebook pot fi identificate sumele colectate de la fiecare clasă şi o sumă totală a încasărilor de 46.100 de lei (9.700 de euro).

AEC a reclamat că urmare a acestor dezvăluiri, Roxana Şerban, a fost exclusă de la şedinţa consiliului de administraţie a liceului la care trebuia să participe în calitate de reprezentantă legală a elevilor, chiar de către fostul şef al IŞJ Constanţa, Petrică Miu, iar asociaţia de părinţi a şcolii a abordat o atitudine de discreditare a acesteia.

AGERPRES

×