x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș propune instituirea carantinei în patru localități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș propune instituirea carantinei în patru localități

16 Feb 2021   •   16:51
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș propune instituirea carantinei în patru localități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a adoptat marți deciziile prin care cere șefului DSU instituirea carantinei în patru localități, în care incidența cazurilor de COVID-19 este crescută.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Șandra și Nițchidorf respectiv U.A.T. – urile Dumbrăvița și Șag au cea mai mare rată de infectare”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiș.

În urma acestei analize, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de intrare în carantină a localităților Șandra, Nițchidorf, Dumbrăvița și Șag.

Conform Prefecturii, hotărârile vor fi transmise către Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU.

×
Subiecte în articol: timiş carantina