x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Competiţia Bikes N'Roses readuce la Târgu Mureş ciclismul de şosea

Competiţia Bikes N'Roses readuce la Târgu Mureş ciclismul de şosea

24 Iun 2018   •   10:00
Competiţia Bikes N'Roses readuce la Târgu Mureş ciclismul de şosea

Primăria Târgu Mureş şi Road Grand Tour organizează, în această lună, cea mai importantă serie de concursuri de şosea pentru amatori şi profesionişti din România, Bikes N'Roses, ocazie cu care în acest municipiu se vor relua cursele în ciclismul de şosea.

"Primăria Târgu Mureş a intrat în parteneriat cu Road Grand Tour pentru competiţia Bikes N'Roses. Această disciplină sportivă se întoarce în Târgu Mureş printr-un concurs care se va desfăşura pe data de 24 iunie. Competiţia este deschisă tuturor celor pasionaţi de ciclism şi se anunţă a fi una spectaculoasă, graţie formatului tip criteriu, care propune un traseu de aproximativ trei kilometri, din Piaţa Trandafirilor şi arterele adiacente, de unde vine şi numele competiţiei, Bikes N' Roses. Abilităţile tehnice ale cicliştilor dar şi rezistenţa la eforturi intense şi repetitive, aşa cum este urcarea străzii Bolyai, vor face diferenţa între ciclişti dar vor încânta şi publicul căruia îi va fi uşor să urmărească această competiţie. Nu în ultimul rând, sprinturile intermediare vor anima şi mai mult atmosfera atât pentru concurenţi cât şi pentru spectatori", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş.

Organizatorii competiţiei susţin că municipiul Târgu Mureş a fost scena multor momente importante din ciclismul românesc, întrucât pe aici a trecut de mai multe ori Turul României şi tot aici au avut loc Trofeul Ardealul sau Cupa Federaţiei.

Iniţiatorul Road Grand Tour, Alexandru Ciocan, a precizat că data aleasă pentru desfăşurarea acestei competiţii este cu atât mai interesată cu cât în zilele precedente, la Sibiu, sunt programate campionatele naţionale de şosea pentru amatori şi profesionişti, cu probe de contratimp şi fond.

"Circuitele sunt probabil cele mai spectaculoase competiţii din lumea ciclismului dacă ai un pluton omogen. În aceste curse turele se succed cu repeziciune, atacurile la fel. Spectatorii nu se plictisesc niciodată şi ce este mai important, ele reprezintă o 'lecţie' pentru toţi participanţii. Aici înveţi să te poziţionezi, înveţi să abordezi un viraj, înveţi să pedalezi în mijlocul celorlalţi şi mai ales să-ţi gândeşti foarte bine atacurile. Târgu Mureş este un centru care a dat naştere mereu unor tineri ciclişti. Aici am alergat în unele dintre cele mai frumoase competiţii din România iar circuitul din Piaţa Trandafirilor îmi oferă amintiri extrem de plăcute. În momentul când Primăria oraşului s-a arătat interesată să pună umărul la organizarea acestui concurs, imediat toate aceste amintiri s-au trezit şi iată: pe 24 iunie, RGT Bike N' Roses va aduna la start toţi cicliştii din centrul ţării şi nu numai", a arătat Alexandru Ciocan, iniţiatorul Road Grand Tour. AGRPRES

×
Subiecte în articol: competiţia Bikes N'Roses