x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanța: 200 de sesizări privind violența în familie în 2017

Constanța: 200 de sesizări privind violența în familie în 2017

03 Aug 2017   •   16:13
Constanța: 200 de sesizări privind violența în familie în 2017
Sursa foto: Dani Rodriguez/Photograph: Dani Rodriguez/Alamy

Aproape 200 de sesizări privind violenţa în familie au fost înregistrate în 2017 în judeţul Constanţa, numărul lor fiind apropiat de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Conform aceleiaşi surse, în urma sesizărilor au fost întocmite dosare penale, iar în unele cazuri au fost emise de către instanţe ordine de protecţie.

Violenţa în familie a fost tema unui seminar organizat la Constanţa de Poliţia Română şi Asociaţia "Necuvinte". Evenimentul a avut drept scop ''informarea, conştientizarea şi sensibilizarea'' cu privire la acest fenomen şi face parte din caravana naţională de promovare a campaniei "Aripi Frânte", a menţionat şefa Biroului de Analiză şi Pevenire a Criminalităţii din IPJ Constanţa, Carmen Şerbănescu.

În cadrul evenimentului, la care au participat reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi instituţii publice, a fost subliniat faptul că victimele violenţei domestice trebuie să ceară sprijinul autorităţilor, sunând la numărul unic de urgenţe 112 sau mergând la o unitate de poliţie. Pentru protejarea victimelor există centre de primire în regim de urgenţă a mamei şi copilului, conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

A fost scoasă în evidenţă şi lipsa de implicare a cetăţenilor care sunt martori la diverse agresiuni familiale şi nu intervin, aceştia fiind rugaţi să sesizeze autorităţile.

Potrivit IPJ Constanţa, în cadrul campaniei Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost realizat şi Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie, care până la finalul anului va fi distribuit în toate secţiile de poliţie, la nivel naţional. Ghidul se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu, fiind însoţit de postere care vor fi afişate în instituţii şi în alte locuri publice. AGERPRES

×
Subiecte în articol: violenta in familie