x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Constanţa: Zeci de morminte vandalizate în Cimitirul Musulman din Medgidia

Constanţa: Zeci de morminte vandalizate în Cimitirul Musulman din Medgidia

04 Noi 2016   •   16:47
Constanţa: Zeci de morminte vandalizate în Cimitirul Musulman din Medgidia

 IJP Constanţa a anunţat, vineri, începerea unei anchete pentru identificarea vinovaţilor pentru distrugerea simbolurilor funerare ale zeci de morminte din Cimitirul Musulman din Municipiul Medgidia. 

Marius Ovidiu Niculescu, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Constanţa, a declarat, pentru AGERPRES, că Poliţia Municipiului Medgidia a început în urmă cu trei zile o anchetă penală pentru distrugere din culpă, după ce a fost sesizată că au fost distruse mai multe pietre funerare din cimitirul musulman. 

Potrivit anchetatorilor, vinovat de actele de distrugere, din cimitirul musulman, ar fi un grup de oameni ai străzii care obişnuiesc să-şi petreacă timpul în cimitir şi chiar să înnopteze acolo, iar cercul de suspecţi există deja. 

La rândul său, Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, a declarat, pentru AGERPRES, că este vorba despre distrugerea a aşa numitelor "mezar taslari", stâlpii de comemorare cu datele de identificare, amplasaţi la căpătâiul persoanei înhumate. 

"Nu poate fi vorba despre profanare, dar este vandalism şi autorităţile locale trebuie să-şi facă datoria şi să protejeze atât somnul de veci al celor decedaţi, cât şi liniştea sufletească a celor care au morţi în cimitir şi trăiesc sentimente de deznădejde ori suferă cumplit când monumentele funerare ale celor dragi sunt vandalizate", a declarat Muftiul Muurat Iusuf. AGERPRES 

×