x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale COVID a mai ucis o asistentă medicală din Arad

COVID a mai ucis o asistentă medicală din Arad

28 Oct 2020   •   10:14
COVID a mai ucis o asistentă medicală din Arad

O asistentă de la secția Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a murit, în noaptea de marți spre miercuri, în urma infecției cu Covid-19.

„Colega noastră, Grada Daciana, asistentä pe Secția Clinică Ortopedie a pierdut în această seară lupta cu necruțătoarea infecție COVID-19”, a anunțat pe Facebook conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad.

Potrivit postării, asistenta a fost diagnosticată cu virusul SARS CoV-2 în 23 octombrie, a fost internată în spital, iar în noaptea de marți spre miercuri a murit la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, scrie Mediafax

Federația Solidaritatea Sanitară a anunțat marți decesul altor trei asistente medicale în doar 24 de ore. Este vorba de asistente medicale de la spitalele din Slatina și Balș și de la Ambulanța Arad.

„Sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară.

 

×
Subiecte în articol: COVID asistenta medicala