x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cu pittbull-ul pe plajă. Legea interzice pesoanelor cu câini accesul pe plajă. Ce amendă riscă

Cu pittbull-ul pe plajă. Legea interzice pesoanelor cu câini accesul pe plajă. Ce amendă riscă

22 Iun 2017   •   13:11
Cu pittbull-ul pe plajă. Legea interzice pesoanelor cu câini accesul pe plajă. Ce amendă riscă

O tânără a fost surprinsă, miercuri, în timp ce își plimba câinele, un pitbull, pe plaja Modern din Constanța, printre copiii și părinții care se bucurau de o zi frumoasă pe malul mării.

Potrivit unor martori care au și filmat-o pe tânăra ce își plimba câinele prin apă, o femeie i-ar fi cerut să își lege câinele în lesă sau măcar să îi pună botniță. Răspunsul tinerei a fost la fel de amenințător precum câinele fără botniță: 'Vezi-ți de treaba ta!'.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă stabilește că, în vederea protecției turiștilor, pe toate plajele de pe litoralul Mării Negre, ce sunt folosite în scop turistic, există două activități strict interzise, care se sancționează cu amenzi de zeci de mii de lei. Vizate sunt atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Actul normativ prevede, în primul rând, că accesul pe plajă al persoanelor însoțite de animale este strict interzis, cu excepția câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități.

În al doilea rând, pe plajă nu au voie, sub nicio formă, să circule sau să staționeze vehicule, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a celor de întreținere a plajelor.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenție și se sancționează cu o amendă cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei.

Sursa: reporterntv.ro

×