x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cum îţi faci încălţâmintea impermeabilă

Cum îţi faci încălţâmintea impermeabilă

04 Dec 2018   •   20:50

Pentru că a început sezonul rece,i ar umezeala este foarte ridicată ar fi util să știm că se poate să mergi prin apă fără ca încălțămintea să se ude. Pentru a prelungi viața pantofilor și ghetelor este bine să știm câteva lucruri importante despre îngrijirea lor.

Un truc foarte simplu care poate fi încercat de oricine, mai ales că principalul ingredient este ceara de lumânare pe care cu siguranță cu toții o avem în casă. Fiecare cizmă va deveni impermeabilă, iar trucul poate fi aplicat și la pantofii de piele întoarsă sau botine pe care ați vrea să le luați și într-o zi ploioasă de toamnă sau primăvară. Iată ce aveţi de făcut.

Luați o lumânare și frecați bine fețele cizmelor care intră în contact cu umiditatea: partea din față, lateralele și chiar până aproape de jumătatea pulpei. Ceara trebuie să formeeze ca o peliculă albă pe încălțăminte. Apoi, luați un uscător de păr și lăsați-l să acționeze pe părțile unde știți că ați aplicat. Așteptați doar câteva minute, după care le puteți încălța fără probleme. Astfel, ceara va proteja pielea. Există, de asemenea, și spray-uri care se pot aplica pentru a-ți face pantofii impermeabili, însă este mult mai costistitor.

Încălțămintea se spală și se întreține cu detergenți și creme speciale. Pentru fiecare tip de material – piele, piele întoarsă, textil, sintetic – există un produs care o poate impermeabiliza.

Câteva sfaturi

  • înainte de începerea sezonului ploios și rece curățați și impermeabilizați încălțămintea pentru a îi prelungi viața și pentru a vă menține picioarele uscate

  • uscați încălțămintea umedă la temperatura camerei și NU pe calorifer

  • pentru îngrijire folosiți numai produse adecvate pentru timpul de material din care este confecționat

  • NU vă spălați încălțămintea în mașina de spălat

  • spălați încălțămintea cu apă și cu o cârpă sau perie moale + detergenți adecvați

  • NU folosiți detergentul cu care spălați hainele normale

  • folosiți alternativ 2-3 perechi de încălțăminte pentru a reduce uzura prematură

 

×