x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dâmboviţa: Autorităţile au decis împuşcarea unui urs care a fost văzut în Găeşti, în apropierea gopodăriilor

Dâmboviţa: Autorităţile au decis împuşcarea unui urs care a fost văzut în Găeşti, în apropierea gopodăriilor

23 Oct 2017   •   13:42
Dâmboviţa: Autorităţile au decis împuşcarea unui urs care a fost văzut în Găeşti, în apropierea gopodăriilor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-a întrunit, luni, şi a decis recoltarea prin împuşcare a unui urs care a fost văzut recent în zona oraşului Găeşti, în apropierea gospodăriilor. 

Autorităţile consideră un risc prezenţa ursului în apropierea gospodăriilor oamenilor din Găeşti. 

''În conformitate cu prevederile Procedurii privind modul de acţiune al instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor şi situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice la nivelul judeţului, au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, astăzi - 23.10.2017, ora 09,45, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Având în vedere analiza efectuată cu ocazia acestei reuniuni în legătură cu situaţia de risc ridicat datorată prezenţei repetate a unui exemplar de urs în apropierea unor gospodării de pe raza Ocolului Silvic Valea Mare şi a oraşului Găeşti, care poate pune în pericol viaţa oamenilor, în urma deciziei asumate de membrii comitetului, a fost emisă o hotărâre prin care s-a dispus recoltarea prin împuşcare a acestui exemplar'', se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa. 

Conform sursei citate, în perioada 15 - 22 octombrie, s-a efectuat monitorizarea acestui exemplar în zona Găeşti, Hulubeşti, Crângurile, Valea Mare şi Gura Foii de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Ocolului Silvic Valea Mare şi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Dâmboviţa. 

''Urmează ca în cursul acestei zile (luni - n.r.), gestionarul fondului cinegetic responsabil teritorial să solicite acordul pentru recoltarea prin împuşcare autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului, respectiv Direcţiei pentru Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, având ulterior obligaţia de identificare şi eliminare a acestui exemplar'', se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: urs găiesti