x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale De ce judeţul Constanţa riscă să rămână sub nămeţi

De ce judeţul Constanţa riscă să rămână sub nămeţi

30 Noi 2015   •   20:39
De ce judeţul Constanţa riscă să rămână sub nămeţi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa este în imposibilitatea de a achiziţiona materialele necesare deszăpezirii drumurilor în sezonul rece pentru că are conturile blocate în urma unei datorii de peste 20 milioane de lei către ANAF.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat, vineri, că au fost anunţate autorităţile centrale despre situaţia existentă, premierul Dacian Cioloş dispunând ca ministrul de Interne să se ocupe personal pentru găsirea unei soluţii.

"Noi avem drumurile în administrare la Regia Judeţeană de Drumuri, avem aprobat planul de deszăpezire, avem aprobate sumele necesare, avem contract cu regia, dar regia are conturile indisponibile, blocate de către ANAF pentru o datorie ca urmare a neplăţii TVA-ului şi a impozitului pe profit, plus penalităţile aferente, total 20.375.700 lei. Fiind în această situaţie şi fiind iminentă sosirea sezonului rece, am informat Ministerul de Interne, ISU, Ministerul de Finanţe şi premierul de situaţia creată. Singura soluţie pe care noi am identificat-o este ca aceste cheltuieli pentru materiale să fie făcute de către Consiliul Judeţean, pentru că sunt unele materiale pe care nu ţi le dă nimeni pe datorie, de exemplu motorina care trebuie plătită în avans, urmând ca la deconturile pe care le vom face cu regia ulterior, după ce reuşim să deblocăm conturile, să se scadă această sumă din valoarea contractului. Premierul a dispus ca Ministerul de Interne, domnul ministru să se ocupe personal de această problemă", a afirmat Dragomir, la finalul unei şedinţe a CJ Constanţa.

Potrivit acestuia, ministrul de Interne a dat asigurări că "se ştie problema" şi că se va căuta o soluţie.

"Din punctul nostru de vedere, orice soluţie ni se va transmite, noi o vom pune în aplicare. Noi am fi acţionat, dar nu avem cum din punct de vedere legal să facem această cheltuială şi pentru a evita eventuale probleme, am solicitat sprijin. Dacă ni se dă ordin să facem cheltuiala noi, o facem. Mai este posibilitatea ca ANAF să deblocheze doar plăţile pentru facturile de materiale. Cu siguranţă se va rezolva", a menţionat vicepreşedintele CJ.

Cristinel Dragomir a spus că, în situaţia în care va ninge iar problema nu va fi soluţionată, RAJDP Constanţa poate interveni cu materialele pe care le are în stocuri doar timp de câteva zile, nu pe termen lung.

×