x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Delfinariul din Constanța și-a mărit familia de animale

Delfinariul din Constanța și-a mărit familia de animale

24 Noi 2016   •   13:08
Delfinariul din Constanța și-a mărit familia de animale

Două foci din specia Halichoerus grypus, cunoscute sub denumirea de foci de Marea Baltică, au ajuns joi la Delfinariul din Constanţa, mamiferele marine fiind achiziţionate de la Delfinariul oraşului-port lituanian Klaipeda. 

Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN) din Constanţa, dr. Adrian Bîlbă, a declarat pentru AGERPRES că cele două foci sunt născute în luna martie a acestui an şi că specialiştii instituţiei pe care o conduce speră ca animalele să se împerecheze şi să nască primii pui în captivitate. 

'Sunt două exemplare extraordinar de frumoase şi viguroase, una este născută în captivitate, la Klaipeda, iar cealaltă provine din mediul natural, capturarea focilor nefiind interzisă de normele Uniunii Europene', a declarat Adrian Bîlbă pentru AGERPRES. 

Managerul CMSN a mai precizat că perechea de foci a fost achiziţionată cu o sumă modică, de peste 1.200 de euro, iar pentru foca provenită din mediul natural preţul plătit către delfinariul lituanian a fost chiar unul simbolic, de un euro.

×
Subiecte în articol: Halichoerus grypus