x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Destituiri cu SCANDAL la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Tecuci

Destituiri cu SCANDAL la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Tecuci

20 Ian 2017   •   18:24
Destituiri cu SCANDAL la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Tecuci

Şeful secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci şi asistentul şef vor fi destituiţi din funcţii după ce, pe un site de socializare, a apărut un filmuleţ în care o mamă internată cu copilul reclama condiţiile precare din secţie, a declarat vineri, primarul municipiului, Cătălin Hurdubaie.

Femeia spune că în secţia respectivă nu este apă caldă sau curge cu intermitenţe, duşurile sunt defecte, pereţii au igrasie, grupurile sociale sunt murdare, iar unii dintre pacienţi au reclamat faptul că ar fi gândaci şi chiar şobolani.

Primăria din Tecuci, în subordinea căreia se află spitalul, a anunţat că va lua măsuri în acest sens şi că toţi cei care se aflau în tură în ziua în care au fost filmate imaginile vor fi sancţionaţi după ce vor trece prin comisia de disciplină.

"Asistentul şi şeful de secţie vor fi destituiţi, vor fi trecuţi prin comisia de disciplină. Vor fi cercetaţi în aceeaşi comisie de disciplină şi toţi cei care au fost de serviciu în acel moment. Se vor lua măsurile legale pentru lipsă de comunicare, lipsă de igienă. Sperăm ca într-o lună lucrurile să arate altfel", a spus Cătălin Hurdubaie, la finalul unui control făcut la secţia de pediatrie, în care s-au confirmat o parte din faptele reclamate de femeie.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a anunţat că va trimite o comisie de anchetă, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu. www.agerpres.ro

×