x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Directorul Muzeului Judeţean Buzău: Craterul de la Râmnicu Sărat reprezintă un sit arheologic medieval de importanţă naţională

Directorul Muzeului Judeţean Buzău: Craterul de la Râmnicu Sărat reprezintă un sit arheologic medieval de importanţă naţională

23 Feb 2017   •   18:22
Directorul Muzeului Judeţean Buzău: Craterul de la Râmnicu Sărat reprezintă un sit arheologic medieval de importanţă naţională

Craterul adânc de câţiva metri metri adâncime care a înghiţit un autoturism în noaptea de miercuri spre joi într-o parcare din municipiul Râmnicu Sărat amplasată pe DN 2 reprezintă un sit arheologic medieval de importanţă naţională, arhelogii urmând să demareze cercetarea acestuia, a anunţat joi directorul Muzeului Judeţean Buzău, Laurenţiu Grigoraş. 

Directorul Muzeului Judeţean Buzău a mai declarat, pentru AGERPRES, că 'ar putea fi vorba de o cramă medievală care s-a surpat şi un tunel de legătură cu o mănăstire din apropiere'. 

'Cercetarea arheologică va demara în curând în vederea stabilirii vechimii acestui sit arheologic, iar primăria va decide dacă o va conserva sau nu', a mai declarat sursa citată. 

Craterul format joi dimineaţă, în jurul orei 3, a înghiţit un autoturism care se afla în parcare, surparea provocând un zgomot puternic. 

'Se putea şi se mai poate produce o tragedie, căci este vorba de catacombele oraşului vechi care travesează Drumul European', a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Râmnicu Sărat,Sorin Cârjan. 

Potrivit sursei citate, 'autorităţile locale au împrejmuit zona, circulaţia pe DN 2 fiind deviată pe străzile învecinate".

×