x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi copii din Botoșani s-au intoxicat cu paracetamol. Au fost transferați în Capitală cu un avon Cessna 560

Doi copii din Botoșani s-au intoxicat cu paracetamol. Au fost transferați în Capitală cu un avon Cessna 560

03 Mai 2021   •   11:36
Doi copii din Botoșani s-au intoxicat cu paracetamol. Au fost transferați în Capitală cu un avon Cessna 560

Doi copii din Botoșani au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu medicamente. O fetiță de 5 ani și fratele ei, de 2 ani se aflau la bunici când au găsit o sticlă cu paracetamol pentru copii și au băut tot siropul. 

Bunicii au descoperit imediat ce s-a întâmplat și au alertat-o pe mama minorilor. Aceasta este medic și le-a administrat de urgență tratament specific, după care i-a dus la spital. Medicii au cerut transferul lor la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitală cu un avion SMURD. 

“Copiii au fost găsiți rapid postingestie. Asta a însemnat faptul că s-au făcut spălături gastrice rapid. Astfel, sperăm că substanțele nu au avut timp de metabolizare”, a precizat medicul Georgiana Lazăr, din cadrul UPU-SMURD, scrie monitorulbt.ro.

Minorii au fost transportați cu două ambulanțe la iași, de unde au fost preluați de un avion Cessna 560 Citation V, aflat în dotarea SMURD și transportați la București.  Zborul a durat circa 40 de minute.  Avionul a fost modernizat în 2019. Acest model are o autonomie de până la 3.630 km. Poate zbura cu o viteză de croazieră de până la 796 km/h la o altitudine de maximum 14.000 de metri. Are o capacitate de transport de 7 pasageri și o targă dotată cu echipament medical. Propulsia este asigurată de două motoare Pratt & Whitney Canada JT15D-5D.

 

×
Subiecte în articol: intoxicatie paracetamol avion smurd copii