x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi polițiști au fost răniți într-o explozie în centrul Budapestei

Doi polițiști au fost răniți într-o explozie în centrul Budapestei

25 Sep 2016   •   10:40
Doi polițiști au fost răniți într-o explozie în centrul Budapestei
Sursa foto: Foto: MTI / Balogh Zolt

O explozie de origine neidentificată s-a produs sâmbătă seara în centrul capitalei ungare Budapesta, provocând rănirea a doi poliţişti care se aflau în apropiere, a anunţat duminică poliţia ungară, transmite Reuters. 

Explozia a avut loc în jurul orei locale 10.30 (20.30 GMT), a indicat poliţia, într-un comunicat, precizând că nicio altă persoană nu a fost rănită. 

'Poliţia a recurs la experţi pentru a cerceta zona, întrebând martorii şi strângând date. Ancheta privind originea exploziei şi stabilirea daunelor se află în desfăşurare', adaugă poliţia, fără alte precizări. 

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al guvernului a refuzat să comenteze dacă la origine exploziei s-ar putea afla un act deliberat. 

Imediat după incident, poliţia a înconjurat o zonă vastă în jurul pieţei Oktogon, din centrul Budapestei, cerându-le locuitorilor să părăsească imobilele din apropiere, a relatat presa locală. Intersecţia, în mod normal una aglomerată, era plină de martori oculari, inclusiv turişti. 

'Mă aflu aici în vacanţă şi eram în hostelul de peste drum (...) Dintr-odată am auzit un zgomot foarte puternic şi am văzut o mulţime de maşini venind, poliţie, pompieri şi numeroşi oameni ieşind în stradă. Ferestrele erau sparte şi nimeni nu ştia ce s-a întâmplat', a relatat o turistă poloneză, Olivia Sehildt, pentru Reuters. 

Kadosa Bencsy, un budapestan, a explicat că primul său gând a fost că era vorba de un atac terorist. 'Mai întâi m-am speriat că ceea ce am auzit era ceea mă temusem şi că terorismul a lovit şi Ungaria', a declarat el, la faţa locului. 'Trebuie să spun sincer că mă tem de aşa ceva de ceva vreme, e posibil să se întâmple oriunde în Uniunea Europeană', a adăugat budapestanul. 

Reuters aminteşte că premierul ungar Viktor Orban este un opozant vocal al imigraţiei în Europa, făcând în prezent campanie pentru referendumul convocat pentru 2 octombrie asupra planurilor Uniunii Europene privind cotele obligatorii de refugiaţi. 

Într-un fluturaş de campanie pentru respingerea acestor cote, Orban face referire la atentatele de la Paris, Bruxelles şi Nisa pentru a scoate în evidenţa ceea ce el consideră a fi legătura între imigraţie şi terorism.AGERPRES

×