x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal după ce mai multe persoane ar fi intrat în acelaşi timp în cabina de vot în Dolj

Dosar penal după ce mai multe persoane ar fi intrat în acelaşi timp în cabina de vot în Dolj

10 Noi 2019   •   19:44
Dosar penal după ce mai multe persoane ar fi intrat în acelaşi timp în cabina de vot în Dolj
Sursa foto: Victor Stroe

Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi despre faptul că la o secţie de votare din localitatea Pleşoi preşedintele secţiei şi locţiitorul acestuia ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, în urma sesizării fiind întocmit dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului, au anunţat duminică reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.


"Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare din Pleşoi şi locţiitorul acestuia ar fi permis mai multor persoane să intre în cabina de vot, confidenţialitatea votului fiind astfel afectată. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului, urmând ca, în funcţie de rezultatul verificărilor, dosarul penal sa fie înaintat unităţii de parchet, cu propunerile corespunzătoare", au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

O sesizare privind faptul că la o secţie din Pleşoi ar intra mai multe persoane în cabina de vot a fost depusă duminică la poliţie de către reprezentanţii PNL Dolj, potrivit unui comunicat al filialei de partid.

"Partidul Naţional Liberal, filiala Dolj, a înregistrat o plângere la secţia de poliţie din Breasta împotriva activităţilor penale ale preşedintelui şi locţiitorului din secţia de votare din Pleşoi. Cele două persoane care, teoretic, ar trebui să fie independente din punct de vedere politic încalcă flagrant legea, permiţând să intre în cabina de vot mai multe persoane, fapt ce influenţează procesul electoral. (...) Acelaşi preşedinte şi locţiitor permit unor persoane străine să intre în cabina de vot împreună cu alegătorii, votanţi care nu prezintă motive temeinice de a nu putea vota singuri", se precizează în comunicatul PNL.

Poliţiştii doljeni au întocmit un dosar şi în cazul unei sesizări privind votul cu urna mobilă în localitatea Goicea, în cauză fiind efectuate cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

"Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 47 de ani, din Goicea, membru al echipei care a venit cu urna mobila la o locuinţă din Goicea Mică, a aplicat ştampila de vot pe buletin în locul unei femei de 74 de ani. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat ca soţul femeii, în vârsta de 75 de ani, ar fi fost cel care ar fi semnat în dreptul femeii pe listele electorale, iar apoi, celălalt bărbat ar fi fost cel care ar fi aplicat ştampila. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale", au menţionat reprezentanţii IPJ Dolj. AGERPRES

×