x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două comune din Maramureș au rămas fără medici de familie

Două comune din Maramureș au rămas fără medici de familie

17 Noi 2017   •   21:40
Două comune din Maramureș au rămas fără medici de familie
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Două localităţi rurale din judeţul Maramureş, Băseşti şi Oarţa de Jos, au rămas fără medic de familie după ce medicii s-au pensionat, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Carmen Prodan. 

"La nivelul judeţului Maramureş, doar în comunele Oarţa de Jos şi Băseşti nu mai activează medicii de familie şi e într-adevăr o situaţie cu totul specială. Pentru a veni în sprijinul populaţiei din cele două comune, temporar, toţi locuitorii înscrişi au fost preluaţi de medicii de familie din localităţile învecinate. Nu e un lucru tocmai plăcut, îndeosebi pentru persoanele în vârstă, dar până la reglementarea situaţiei era singura variantă optimă prin care puteam veni în ajutorul oamenilor", a spus Carmen Prodan. 

De asemenea, primarul comunei Băseşti, Ioan Călăuz, a precizat că medicul de familie din localitate s-a pensionat, iar în locul rămas liber n-a dorit să vină un alt cadrul medical. 

"Probabil că un impediment e şi distanţa mare dintre comună şi municipiul Baia Mare, undeva la peste 50 de kilometri. De le pensionarea medicului de familie din localitate, deocamdată n-am reuşit să convingem niciun medic care ar vrea să lucreze la noi, dar cred că până la urmă această problemă va fi soluţionată", a spus Ioan Călăuz. 

În cele două localităţi rurale Oarţa de Jos şi Băseşti trăiesc peste 3.000 de locuitori, iar cel mai apropiat centru medical este Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare. AGERPRES

×