x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale DSU: Clădirea Spitalului de copii 'Sfânta Maria' din Iaşi are aviz de securitate la incendiu

DSU: Clădirea Spitalului de copii 'Sfânta Maria' din Iaşi are aviz de securitate la incendiu

22 Iun 2021   •   22:16
DSU: Clădirea Spitalului de copii 'Sfânta Maria' din Iaşi are aviz de securitate la incendiu

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că Spitalului de copii ''Sfânta Maria'' din Iaşi are aviz de securitate la incendiu, iar cauzele producerii acestuia sunt în curs de stabilire.

''Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18,54, a fost anunţat printr-un apel la 112 un incendiu la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii 'Sf. Maria' din Iaşi. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la faţa locului şi au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări de fum, la etajul 2, la secţia ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienţi sau aparţinătorii acestora. În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu de intervenţie care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului'', a informat DSU.

Potrivit DSU, la scurt timp de la sosirea forţelor de intervenţie, incendiul a fost localizat, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăţi.

''Prioritatea echipajelor de intervenţie a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 şi 3, 11 cadre medicale şi 7 aparţinători. Persoanele evacuate erau internate pentru afecţiuni obişnuite pediatrice şi nu se aflau în tronsonul afectat de incendiu. Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparţinători, iar persoanele evacuate preventiv au fost relocate la o altă secţie a spitalului. Nu au fost înregistrate victime'', a subliniat DSU.

Incendiul a fost lichidat la ora 19,37, iar la ora 20,31 a fost dezactivat Planul Roşu de Intervenţie.

×