x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Festival de barbeque la Sfântu Gheorghe, în premieră pentru România

Festival de barbeque la Sfântu Gheorghe, în premieră pentru România

16 Mai 2018   •   21:30
Festival de barbeque la Sfântu Gheorghe, în premieră pentru România

Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui luna viitoare primul festival de barbeque din România, care se va înscrie în şirul numeroaselor evenimente gastronomice organizate în judeţul Covasna în scopul promovării zonei şi dezvoltării turismului local, a anunţat miercuri, conducerea Consiliului Judeţean.

Vicepreşedintele instituţiei, Grüman Róbert a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Transylvanian BBQ Festival se va desfăşura în perioada 8-10 iunie, simultan cu Festivalul Agrofest, iar în cadrul acestuia va avea loc şi un concurs neoficial, care se va desfăşura conform regulamentelor Kansas City Barbeque Society (KCBS), urmând ca anul viitor să se transforme într-un concurs internaţional omologat.

Potrivit acestuia, la evenimentul din luna iunie a.c. vor participa circa 10-12 echipe, care vor trebui să prepare barbeque din mai multe feluri de carne.

"Până acum nu s-a mai organizat un astfel de concurs în România, vrem ceva unic, ca să atragem cât mai mulţi turişti", a declarat Grüman Róbert.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a ţinut să puncteze faptul că barbeque nu este acelaşi lucru cu preparatele la grătar, iar publicul va avea prilejul de a vedea în ce constă această metodă de gătire, dar şi de a gusta specialităţile pregătite de bucătari.

Tamás Sándor a mai menţionat că judeţul Covasna a reuşit să se impună pe plan regional, dar şi naţional, cu o serie de evenimente culturale, gastronomice, turistice şi de agrement organizate în premieră, care s-au bucurat de apreciere, amintind, printre altele, Parada cârnaţilor şi Festivalul kurtoskolacs (colacului secuiesc -n.r).

"Cu ani în urmă ne-am gândit (...) că trebuie să organizăm evenimente, festivaluri care sunt altfel decât în alte localităţi şi care sunt destinate publicului larg, nu numai localnicilor. Sunt multe evenimente cu care am reuşit să fim primii, de pildă Galopiada secuiască (...) sau concursul de atelaje cu doi cai, care se desfăşoară în localitatea Olteni, din comuna Bodoc, pe un teren excepţional, cum nu mai există altul în România din punctul de vedere calitativ (...) Putem vorbi şi despre evenimente culturale, cum ar fi Festivalul de teatru Reflex, Bienala de grafică sau Bienala de artă fotografică a Ţinutului secuiesc (...), dar puteam vorbi şi despre gastronomie. Spre exemplu, festivalul kurtoskolacs-ului a adus anul trecut la Sfântu Gheorghe peste 20.000 de vizitatori, iar peste 15.000 de bucăţi de colaci au fost vândute cu acest prilej", a mai spus acesta.

Transylvanian BBQ Festival şi Agrofest se vor desfăşura în organizarea Consiliului Judeţean Covasna, a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AgroSic, a Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna şi a INdiVINO Wine & BBQ, în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe, respectiv Şcoala Populară de arte şi Meserii din municipiu.

Judeţul Covasna este "campion naţional" la categoria festivaluri gastronomice, găzduind anual în jur de zece evenimente de acest fel. Printre cele populare se numără Parada cârnaţilor, festivalul verzei, festivalul florilor comestibile, festivalul pomana porcului, festivalul tocăniţelor la ceaun, festivalul vânătoresc, festivalul cartofilor şi festivalul apelor minerale, unde are loc şi un concurs de preparat clătite. AGERPRES

×
Subiecte în articol: festival de barbeque