x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: PMB va amplasa corturi şi containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei

Firea: PMB va amplasa corturi şi containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei

24 Iun 2017   •   18:20
Firea: PMB va amplasa corturi şi containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

 Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va amplasa 20 de corturi şi zece containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale Capitalei, date fiind temperaturile ridicate de până la 34-35 de grade Celsius şi atingerea pragului critic de 80 al indicelui temperatură/umezeală, ce se anunţă în următoarea perioadă, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

Potrivit edilului şef, corturile vor fi amplasate în perioada următoare în Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, rond ASE, Piaţa Universităţii - în zona Spitalului Colţea şi a Institutului de Arhitectură, Piaţa Unirii, bulevardul Regina Maria, Piaţa Moghioroş, Piaţa C.A. Rosetti, Piaţa Iancului - la Metrou. 

Săptămâna viitoare, a adăugat Firea, vor fi amplasate zece containere anticaniculă în Piaţa Victoriei, Herăstrău, Piaţa Romană, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piaţa 11 Iunie, bulevardul Regina Maria, Arhitectură şi Obor. 

"Vor fi mult mai bine pregătite, mult mai dotate, vor oferi servicii superioare pentru cetăţenii care ar putea nevoie de îngrijiri medicale. De acest proiect se va ocupa Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti", a precizat Firea la comandamentul convocat pentru combaterea efectelor caniculei. 

Edilul şef a precizat că a discutat cu reprezentanţii conducerii RATB, care vor lua toate măsurile astfel încât să fie cât mai puţine mijloace de transport în comun care nu au aer condiţionat, să crească confortul călătorilor pe timp de vară şi, de asemenea, să se ia măsurile care se impun pentru ca timpii de aşteptare în staţiile RATB să scadă în această perioadă de disconfort termic. 

Primarul general a solicitat Poliţiei Locale să intensifice controalele în pieţe şi să ia toate toate măsurile pentru ca alimentele care se vând să fie păstrate în bune condiţii, frigiderele să fie în stare de funcţionare, astfel încât să nu existe situaţii în care să fie vândute cetăţenilor alimente alterate. 

De asemenea, Firea a solicitat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti să monitorizeze atent situaţia persoanelor fără adăpost, în această perioadă, precum şi cazurile sociale şi să intervină dacă este cazul. 

"Apa Nova să asigure apa potabilă necesară populaţiei şi intervenţia în regim de urgenţă la orice avarie care are ca efect întreruperea asigurării apei potabile în Municipiul Bucureşti, menţinerea în regim prelungit a fântânilor arteziene. De asemenea, măsuri pentru menţinerea în funcţiune a celor 58 de cişmele aflate în administraţia Apa Nova din Bucureşti", a subliniat primarul general. 

Totodată, Firea le-a reamintit operatorilor de salubritate că este interzisă spălarea sau stropirea în anotimpul călduros în intervalul orar 13,00 -- 17,00. "De asemenea, vă solicit concursul dumneavoastră astfel încât să se respecte programul de evacuare a deşeurilor menajere şi să intensificaţi numărul de ridicări de deşeuri menajere de la unităţile de alimentaţie publică, cât şi de la pieţele agroalimentare", a mai precizat primarul general. 

Potrivit Gabrielei Băncilă, director la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în cursul acestei zile a fost emisă o informare meteorologică privind instabilitatea accentuată, dar şi disconfortul termic, care va fi resimţit şi în Bucureşti. 

"Informarea este valabilă pentru ziua de mâine, de la ora 13,00, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, timp în care, inclusiv în Capitală, disconfortul termic va fi în creştere, odată cu creşterea valorilor termice, estimând pentru mâine după-amiază o temperatură apropiată de pragul caniculei, în jur de 34 de grade, posibil 35 de grade în centrul oraşului, şi coroborată cu umezeala din aer, vorbim despre posibila atingere a pragului critic de 80 al indicelui temperatură/umezeală. Ulterior, aşa cum informează ANM, acest val de căldură se va menţine pentru regiunile din jumătatea de sud a României, inclusiv în Capitală, atât la sfârşitul acestei săptămâni, cât şi pe parcursul celei viitoare, cel mai probabil, în prima sa jumătate, urmând a se înregistra temperaturi în orele amiezii în jurul pragului de caniculă", a anunţat Băncilă.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: firea pmb