x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea, referitor la defecţiunea de la Podul Grant: Am luat măsuri foarte dure

Firea, referitor la defecţiunea de la Podul Grant: Am luat măsuri foarte dure

28 Oct 2016   •   20:45
Firea, referitor la defecţiunea de la Podul Grant: Am luat măsuri foarte dure

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că a luat "măsuri foarte dure", după ce defecţiunea apărută la Podul Grant în timpul nopţii a ajuns să fie reparată abia în cursul dimineţii, adăugând totodată că nu este normal ca un pod atât de circulat să nu fi fost reabilitat pe parcursul ultimilor zece ani.

"În ceea ce priveşte defecţiunea de azi-noapte, la unu şi jumătate am fost informată de Poliţia Capitalei că o ramă a unui rost s-a desprins şi trebuia să se intervină de urgenţă de către Administraţia Străzilor. Intervenţia a avut loc dimineaţa, şi nu noaptea, pentru că - în urma cercetării, anchetei pe care am făcut-o - azi-noapte în acea zonă lucrau două doamne puţin mai în vârstă care nu au putut să remedieze situaţia. Le-am spus foarte clar reprezentanţilor Administraţiei Străzilor că trebuie să se asigure că în tura de noapte sunt şi bărbaţi şi specialişti care pot să intervină", a explicat Gabriela Firea la B1Tv.

Ea a adăugat că cele mai recente lucrări de reabilitare la Podul Grant au avut loc în urmă cu zece ani, iar lucrarea este depăşită de cinci ani din punct de vedere al uzurii fizice şi morale, în condiţiile în care în acest interval nu s-au mai făcut nici lucrări de reabilitare, nici reparaţii.

Firea a menţionat că în prezent se derulează o licitaţie pentru reabilitarea mai multor poduri şi pasaje din Capitală, dar că a luat măsuri ca până la finalizarea licitaţiei "cu fonduri proprii şi cu rezervă de resurse umane din cadrul Administraţiei Străzilor să se facă toate reparaţiile necesare".

"Am fost extrem de intransigentă, nu vreau să spun public toate măsurile administrative pe care le-am luat, dar credeţi-mă că au fost dure pentru că eu sunt un om extrem de cooperant şi conciliant, dar până la momentul în care observ deficienţe. Le-am spus că este inadmisibil ca din cei 400 de angajaţi ai Administraţiei Străzilor - e adevărat, pentru poduri sunt doar 40 de angajaţi - dar să îşi dimensioneze în aşa fel activitatea încât să fie şi serviciu de noapte. Apropo de cei care spun că eu am venit cu echipă din nu ştiu ce judeţ sau nu ştiu ce oraş: nu s-a făcut nicio modificare, este vechea conducere şi la Administraţia Străzilor, şi la ALPAB, şi la alte instituţii din subordine. Lucrăm cu ceea ce avem, important este ca oamenii să îşi facă treaba", a precizat Firea.

Circulaţia pe Podul Grant a fost blocată vineri, în cursul dimineţii, ca urmare a unei defecţiuni la un rost de dilataţie. Directorul general al Administraţiei Străzilor, Alin Vieru, a declarat pentru AGERPRES că traficul a fost afectat aproximativ două ore.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea gabi firea podul grant