x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focar extins de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca

Focar extins de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca

30 Oct 2020   •   13:36
Focar extins de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca

La Institutul Oncologic din Cluj-Napoca au fost confirmate cu coronavirus 26 de cadre medicale și 11 pacienți. În aceste zile au fost înregistrate 5 cazuri noi.

"În această săptămână au fost depistaţi cu coronavirus 11 pacienţi, din care 2 pacienţi simptomatici cu afecţiuni oncologice, cancer pulmonar, având simptome asemănătoare COVID - în IOCN, contaminaţi posibil din surse externe, pe Secţia de Radioterapie III.

Menţionam faptul că toţi aceşti pacienţi sunt cazuri grave, ce au necesitat internare în vederea efectuării procedurii de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dată fiind situaţia critică în care se aflau.

5 persoane (personal medical şi auxiliar) pe Secţia de Radioterapie III, toţi asimptomatici, contaminate, posibil, din surse externe (familie) - izolaţi la domiciliu", se arată într-o informare a managerului IOCN, Dr. Ioan-Cătalin Vlad.

Institutul are 1.063 de salariați, dintre care se află în izolare  8 medici, 9 asistente, 2 îngrijitoare, o infirmieră și 6 din personalul auxiliar. 

 

×
Subiecte în articol: COVID focar institutul oncologic cluj