x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focuri de armă în Capitală pentru imobilizarea unui șofer care a rănit un polițist

Focuri de armă în Capitală pentru imobilizarea unui șofer care a rănit un polițist

11 Mar 2017   •   18:35
Focuri de armă în Capitală pentru imobilizarea unui șofer care a rănit un polițist

Un poliţist din Capitală a fost rănit, sâmbătă dimineaţă, de un şofer în vârstă de 22 ani care, după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a refuzat să prezinte documentele, iar pentru imobilizarea conducătorului auto s-au folosit trei focuri de armă şi spray lacrimogen. 

Potrivit Poliţiei Capitalei, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 03,00, un echipaj al Brigăzii Rutiere a observat un conducător auto, care a pătruns în intersecţie la culoarea roşie a semaforului, iar în ciuda faptului că a fost efectuat semnalul regulamentar de oprire, acesta şi-a continuat deplasarea. "Ulterior, a oprit şi, în momentul în care agentul de poliţie rutieră i-a solicitat documentele, a devenit agresiv verbal şi a demarat, având poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă. Colegul aflat la volanul autospecialei a plecat în urmărirea acestuia, iar poliţistul care solicitase documentele a reuşit, după aproximativ 20 de metri, să sară de pe maşină. În acest răstimp, a fost solicitat şi sprijin din partea altor echipaje de poliţie aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul", informează sursa citată de Agerpres.

Poliţia mai precizează că şoferul a refuzat să coboare şi s-a blocat în maşină. "La faţa locului au sosit persoane din familia conducătorului auto, care, cu o cheie de rezervă, au deschis portbagajul maşinii, în vederea imobilizării conducătorului auto a fost utilizat un spray iritant-lacrimogen, dar acesta a demarat, lovindu-se în două autospeciale, care îi blocau ieşirea", arată sursa citată. 

Conform Poliţiei Capitalei, pentru imobilizarea şoferului s-a utilizat şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă, nefiind rănită nicio persoană. Conducătorul auto, în vârstă de 22 de ani, a fost ulterior imobilizat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere, pentru audieri. "În prezent, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei efectuează cercetări în vederea stabilirii contextului de fapt şi de drept în care s-a produs acest eveniment", arată sursa citată. 

Poliţistul care a suferit vătămări a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate. 

×