x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focuri de armă la Botoşani pentru prinderea unui bărbat ce transporta cu maşina ţigări de contrabandă

Focuri de armă la Botoşani pentru prinderea unui bărbat ce transporta cu maşina ţigări de contrabandă

25 Iun 2018   •   14:37
Focuri de armă la Botoşani pentru prinderea unui bărbat ce transporta cu maşina ţigări de contrabandă

Poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, judeţul Botoşani, au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea unei persoane care transporta cu un autoturism circa 6.000 pachete de ţigări de contrabandă, a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism înmatriculat în România, despre care aveau informaţii că este folosit pentru transportul produselor din tutun de contrabandă, în timp ce se deplasa pe un drum secundar către localitatea Cuza Vodă. 

Oamenii legii au urmărit autoturismul, după câteva sute de metri acesta fiind descoperit în satul Cuza-Vodă. În momentul în care poliţiştii s-au apropiat, din autovehicul a ieşit un bărbat care a încercat să fugă. Deoarece persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. 

Bărbatul a fost identificat ca fiind un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, implicat în activitatea infracţională. 

"În continuarea cercetărilor, lângă autoturism, în iarbă, au fost descoperite şase colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră, înfăşurate cu bandă adezivă, în care au putut fi observate mai multe cutii de carton în care erau pachete cu ţigări marca Ritm, de provenienţă Republica Moldova. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 119.200 ţigarete (5.960 pachete), marca Ritm, în valoare totală de aproximativ 66.750 lei. Întreaga cantitate de ţigări şi autoturismul în valoare de 12.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării", se arată în comunicatul ITPF. 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. AGERPRES

×