x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: 18 localităţi au rămas fără apă potabilă

Galaţi: 18 localităţi au rămas fără apă potabilă

21 Apr 2017   •   14:01
  Galaţi: 18 localităţi au rămas fără apă potabilă

Un număr de 18 localităţi din judeţul Galaţi au rămas fără apă potabilă, după ce au apărut defecţiuni pe liniile aeriene de medie tensiune de 20 kV aparţinând Electrica, care alimentau fronturile de captare a apei Salcia-Lieşti şi Vadu-Roşca, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, operatorul regional Apă Canal Galaţi. 

"În aria de operare a Societăţii Apă Canal Galaţi din judeţul Galaţi ne confruntam cu lipsa alimentării cu energie electrică la gospodăriile de apă din localităţile Movileni, Umbrăreşti, Iveşti, Lieşti, Fundeni, Tudor Vladimirescu, Piscu, Slobozia Conachi, Pechea, Smârdan, Balinteşti, Pleşa, Cavadineşti, Bereşti, Târgu Bujor, Moscu, Gârboavele, Cosmeşti. În aceste localităţi vom analiza de la caz la caz posibilităţile de alimentare cu apă potabilă, iar acolo unde este tehnic posibil vom proceda la montarea de generatoare pentru suplinirea temporară a lipsei energiei electrice. Imediat ce echipele Electrica vor reuşi realimentarea cu energie electrică, vom face tot posibilul să reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile", se arată în comunicat. 

De asemenea, până la repunerea în funcţiune a fronturilor de captare, pentru menţinerea continuităţii alimentării cu apă a locuitorilor, începând de vineri, orele 14,00, se va proceda la restricţionări în alimentarea cu apă a consumatorilor din Galaţi, dar şi din municipiul Tecuci.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: galaţi apa potabila