x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galaţi: Două noi cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

Galaţi: Două noi cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

16 Oct 2017   •   15:12
Galaţi: Două noi cazuri de rujeolă, confirmate în ultima săptămână

Numărul real al cazurilor de rujeolă înregistrate în luna septembrie la Braşov este de 126 şi nu 200, aşa cum a apărut în urmă cu o zi în mass-media, a declarat luni într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Claudia Bularca

"Vreau să vă spun că aceste cazuri nu provin neapărat din luna septembrie sau octombrie. Ele provin din luna anterioară dacă debutul bolii este înregistrat spre sfârşitul lunii. Majoritatea cazurilor din luna septembrie provin din luna august. În acest moment la Braşov nu există un vârf al numărului de cazuri, vârful a fost luna iunuie când am înregistrat 190 de cazuri de rujeolă, în luna iulie 160, iar în luna august 156. Practic, la Braşov se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de rujeolă", a afirmat purtătorul de cuvânt. Potrivit sursei citate, în primele două săptămâni ale lunii octombrie s-au înregistrat 81 de cazuri de rujeolă, două fiind internate la Spitalul de Boli infecţioase din Braşov.

Pe stocul Direcţiei de Sănătate publică Braşov există un număr de 8.537 de vaccinuri, iar medicii de familie din teritoriu au necesarul de vaccinuri.

"Cu vaccinarea stăm bine, dar sunt în continuare persoane care refuză să-şi vaccineze copiii, nefiind obligatoriu acest lucru.Suntem în discuţii cu autorităţile locale pentru deschiderea unor centre de vaccinare în zonele defavorizate ale judeţului. De aici provin şi cele mai multe cazuri, dar şi din comunităţile de romi. Ar fi foarte bine ca toată lumea să înţeleagă că acest vaccin este foarte eficient şi în beneficiul copiilor. Medicii de familie duc muncă de lămurire cu părinţii, dar nu toată lumea înţelege", a explicat dr.Claudia Bularca.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr.Lavinia Buvnariu, a declarat, pentru AGERPRES, că în ceea ce priveşte stocul de vaccin antirujeolic, judeţul Braşov stă foarte bine în prezent.

"Singura problemă cu care ne confruntăm este catagrafierea populaţiei de etnie romă.Aşteptăm sprijinul Asociaţiei Pro-Europa care ne-a asigurat că ne pun la dispoziţie catagrafia clară a populaţiei de etnie romă din localităţile Augustin, Apaţa, Rupea şi Ormeniş. Miercuri avem o întâlnire la Prefectură cu reprezentanţi ai Asociaţiei Pro-Europa, Colegiul Medicilor, reprezentanţi ai autorităţilor din aceste localităţi astfel încât să finalizăm constituirea centrelor de vaccinare antirujeolică în care să ştim fiecare persoană, în special cele de etnie romă de ce medic de familie aparţine. Apreciem că va fi un centru de vaccinare la Rupea, unul la Augustin şi unul la Apaţa. Sunt suficienţi medici de familie care aşteaptă să catagrafieze şi să preia populaţia pentru a fi vaccinată", a punctat directorul DSP Braşov.

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a declarat, pentru AGERPRES, că la întâlnirea care va avea loc miercuri la Prefectură se va stabili unde vor fi înfiinţate centrele de vaccinare şi de câţi medici de familie mai este nevoie în aceste localităţi pentru a se monitoriza în permanent zona. AGERPRES

×