x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale GALERIE FOTO. Bucharest Pet Exhibition. Parada pisicilor și câinilor

GALERIE FOTO. Bucharest Pet Exhibition. Parada pisicilor și câinilor

12 Mar 2017   •   18:46
GALERIE FOTO. Bucharest Pet Exhibition. Parada pisicilor și câinilor

Expoziții și concursuri naționale și internaționale, dar și cursuri și seminarii fac parte din programul celei de a treia ediții a Bucharest Pet Exhibition, care are loc la Romexpo, în perioada 10 - 12 martie.

Programul de vineri, în pavilionul C4, a început cu un curs gratuit de handling expozițional, în cadrul căruia Brândușa Gheorghiu, secretar al Asociației Chinologice Metropolitane București, le-a explicat celor prezenți elemente de bază în dresaj, dar și cum să îi pregătească pe câini pentru concursuri sau cum să îi prezinte în ring.

"Cele mai mari probleme sunt lipsa de disciplină de lucru — plecând de la educația primară, ca și la copil, abecedarul, cei șapte ani de acasă — dar și folosirea greșită a unor tehnici de lucru. Indiferent ce inițiezi cu câinele, trebuie să gândești prin prisma lui, trebuie să fii un câine mai deștept, un traducător între om și câine, să îi explici câinelui tău ce are de făcut. Nu putem trata câinele ca pe un om, pentru că nu avem nicio șansă. Așa cum nu vom trata nici copilul ca pe un om matur. Trebuie să avem o disciplină de lucru, o viață ordonată, cu un regim de alimentație, de jucat, plimbat, dresat. Totul contează. Și totul pleacă de la noi, stăpânii", a explicat Brândușa Gheorghiu, instructor de dresaj canin și arbitru chinolog pentru 14 rase.

 

Click pe imagine pentru a vedea GALERIA FOTO

Ulterior, a avut loc o paradă, în cadrul căreia au fost prezentate rase rare, precum Marele ciobănesc elvețian sau Cavalier King Charles Spaniel.

Din programul zilei mai fac parte demonstrații de dresaj, dar și un atelier gratuit de toaletare canină, cu informații utile despre modul în care pot fi asigurate sănătatea pielii și blănii câinelui.

Sâmbătă și duminică vor avea loc o expoziție națională C.A.C. (Câine cu Aptitudini de Campion) și două internaționale C.A.C.I.B (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internațional de Frumusețe), urmate în fiecare după-amiază de programul best in show, unde vor putea fi admirate cele mai frumoase exemplare. În aceste competiții chinologice sunt înscriși în total peste 1.500 de câini de diferite rase, provenind din țări precum România, Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Moldova, Norvegia, Polonia, Rusia, Spania, Suedia sau Ucraina.

Click pe imagine pentru a vedea GALERIA FOTO

În pavilionul C2 vor avea loc, în paralel, două concursuri internaționale de pisici de rasă a două mari organizații mondiale: World Cat Federation (prin clubul local Magnificats) și The International Cat Association (TICA). După concursurile de sâmbătă și duminică, în urma unei jurizări comune, vor fi desemnați marii câștigători ai celor două expoziții. Vor participa aproximativ 150 de pisici, din numeroase țări europene, fiind așteptate exemplare din rase precum: Selkirk Rex (pisica în blană de oaie sau cu părul ondulat), Singapura (cea mai mică pisică, din punct de vedere al taliei), Cornish Rex, Don Sphynx (pisica fără păr), Bengal (pisica bengaleză, rasă obținută prin încrucișarea pisicii domestice cu pisica leopard), Maine Coon (cea mai mare dintre pisicile domestice), persane și Ragdoll (pisica păpușă de cârpă). Din juriu vor face parte zece arbitri internaționali.

"Vor participa pisici de foarte bună calitate, care sunt în partea de sus a clasamentelor internaționale. Dacă ne-am referi comparativ la ATP (Asociația Tenismenilor Profesioniști — n.r.) de la tenis sau la ceva de genul acesta, sunt în partea de sus a listei, printre primele din lume", a declarat Alexandru Elian, organizator din partea Magnificats al expoziției World Cat Federation.

Primele animale prezente vineri la expoziție au fost 70 — 80 de exemplare de iepuri, din 14 rase și varietăți de culoare diferite. Doritorii pot să și achiziționeze un astfel de animal, la prețuri cuprinse între 100 și 450 de lei.

"Sunt exemplare cu pedigree, cu condiții de creștere și de sănătate exemplare. (...) Avem cea mai grea și mare rasă existentă, uriașul german, din care avem varietatea neagră, gri și albă. Avem exemplare din rasa medie: neozeelandez, argintiu francez sau berbecul german (cu urechile lăsate), plus exemplare din rasele pitice: berbec pitic, dalmațian", a declarat președintele secției de iepuri a Asociației Pajura București, Alexandru Ghinea.

El a menționat că uriașul german poate ajunge la o greutate de opt kilograme și jumătate. De asemenea, sunt prezentate exemplare care au participat la expoziții naționale și care au obținut punctaje foarte bune, dar și campioni de la expoziția recentă de la Otopeni.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Bucharest Pet Exhibition