x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gest inexplicabil. O asistentă şi-a lăsat nou-născutul la ghena de gunoi. Bebeluşul a murit îngheţat

Gest inexplicabil. O asistentă şi-a lăsat nou-născutul la ghena de gunoi. Bebeluşul a murit îngheţat

05 Ian 2016   •   14:46
Gest inexplicabil. O asistentă şi-a lăsat nou-născutul la ghena de gunoi. Bebeluşul a murit îngheţat
Sursa foto: Foto: glasul-hd.ro

O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container de gunoi.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost reţinută de procurori, fiind prezentată marţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procurorul Mirela Negruţiu.

Din cercetările procurorilor a rezultat că femeia a născut fetiţa în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, la termen, în baia din locuinţa sa. Bebeluşul viu a fost pus apoi într-o pungă din plastic şi aruncat la ghena de gunoi din faţa blocului în care locuieşte asistenta medicală, în condiţiile în care afară se înregistrau - 15 grade Celsius.

Copilul a fost găsit decedat de către o persoană care a anunţat poliţia prin numărul de urgenţă 112, medicii legişti concluzionând că moartea fetiţei a avut loc prin asfixiere şi hipotermie.

'Conform concluziilor preliminare întocmite de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara - Cabinet Medico-Legal Petroşani, decesul copilului a intervenit imediat, moartea acestuia a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutive hipotermiei', se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Cercetările derulate în acest caz au condus ancheta spre femeia de 30 de ani, procurorii afirmând că, până la reţinerea sa, asistenta medicală a continuat să meargă la serviciu ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

În cauză a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Dacă va fi găsită vinovată, mama fetiţei ucise riscă o pedeapsă de 15-25 ani de închisoare, cu un spor de 25% pentru că fapta a avut loc împotriva unui membru al familiei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

×