x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gorj: Circa 40 de mineri, în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia

Gorj: Circa 40 de mineri, în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia

24 Oct 2017   •   12:53
Gorj: Circa 40 de mineri, în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia

Circa 40 de mineri şi energeticieni au intrat, marţi dimineaţa, în greva foamei, în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) de la Târgu-Jiu, una dintre solicitările acestora fiind creşterea salariilor începând cu 1 decembrie. 

Liderul Sindicatului Mine-Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe, a declarat că o altă solicitare vizează diminuarea discrepanţelor salariale existente în prezent în cadrul companiei. 

Căldăruşe a afirmat că preşedintele Directoratului CEO, Sorin Boza, a evitat să participe la şedinţele de comisie mixtă sau de negociere. 

"Este un protest spontan, dar totuşi unul anunţat. Am spus de mai mult timp că solicităm strict pentru salariaţii CEO anumite lucruri pentru a fi rezolvate. Nu dorim decât un singur lucru, creşteri salariale începând cu 1 decembrie pentru toţi salariaţii CEO şi un fond de promovare pentru atenuarea discrepanţelor salariale care există la ora actuală. Din cauza neseriozităţii cu care tratează conducerea CEO această problemă am recurs la această grevă, am avut discuţii la care a participat şi domnul Boza, am avut mai multe discuţii în ultima lună şi jumătate, de fiecare dată la şedinţele de comisie mixtă sau de negociere, dumnealui a evitat să participe. Ieri, la 14,00 fără 15 minute a plecat din cadrul companiei, iar la 14,00 era şedinţa", a spus Gabriel Căldăruşe. 

Conform liderului SMEO, salariaţii nu vor pleca din faţa sediului CEO până nu le vor fi rezolvate doleanţele. AGERPRES

×