x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gulaș uriaș preparat după o rețetă secretă

Gulaș uriaș preparat după o rețetă secretă

27 Iun 2015   •   15:55
Gulaș uriaș preparat după o rețetă secretă

Reprezentanţii unui restaurant din comuna sătmăreană Căpleni au pregătit sâmbătă un gulaş unguresc de 600 de litri pentru 1.200 de persoane, în cadrul celei de-a treia ediţii a Zilelor Judeţului Satu Mare.

Bucătarul nu a vrut să dezvăluie reţeta după care a preparat gulaşul, participând şi la concursuri internaţionale. Se ştie doar că trebuie să conţină carne de porc, legume, găluşte şi condimente.

"Este un gulaş tradiţional din Căpleni, din carne de porc, legume, condimente, găluşte. Avem 600 de litri, 1200 de porţii", a spus, pentru AGERPRES, Herman Agota, administratorul restaurantului.

Pregătitul gulaşului durează mai bine de patru ore şi se pregăteşte într-un ceaun uriaş. Condimentele se pun "cu pumnul", iar amestecul se face cu o lingură de lemn de dimensiunea unei lopeţi.

În acest an, gulaşul este "mâncarea oficială" fiind o comandă specială de protocol pentru invitaţi. "Anul trecut am făcut în două zile porţie aşa de mare şi a trecut. Este reţetă locală, bucătarul o ştie şi nu o spune la nimeni. Aşa ceva nu se spune", a precizat reprezentanta restaurantului.

Bucătarul a câştigat mai multe premii, inclusiv la renumitul concurs de tăiat porci din Napkor, Ungaria.

×
Subiecte în articol: gulas satu mare gulas urias