x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara: Echipele de salvatori au ajuns în locul unde s-a produs avalanşa din Retezat

Hunedoara: Echipele de salvatori au ajuns în locul unde s-a produs avalanşa din Retezat

23 Apr 2017   •   15:05
Hunedoara: Echipele de salvatori au ajuns în locul unde s-a produs avalanşa din Retezat

Echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au ajuns, duminică la prânz, în locul unde s-a produs avalanşa din Masivul Retezat, în urma căreia Erik Gulacsi şi Dor Geta Popescu şi-au pierdut viaţa şi alte cinci persoane au fost rănite. 

"Echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au ajuns la faţa locului şi au început procedurile de recuperare a victimelor. Cele două persoane decedate vor fi transportate în zona Cârnic. Trupurile vor duse la Serviciul de Medicină Legală Hunedoara", a declarat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 

Acesta a estimat că va mai dura cel puţin cinci ore până când echipele formate din cei 18 salvamontişti şi cinci jandarmi montani vor reuşi să ajungă la Cârnic, unde sunt aşteptaţi de maşinile ce vor prelua victimele. 

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a informat că acţiunea se desfăşoară în condiţii extrem de dificile, din cauza traseului montan accidentat, acoperit cu zăpadă afânată, dar şi a vremii neprielnice. De altfel, pentru zona montană a fost emisă o atenţionare meteo cu privire la intensificări ale vântului, care la rafală va atinge 75 - 80 km/h. 

Doi adolescenţi cu vârstele de 13 şi 14 ani şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci persoane au fost rănite în urma avalanşei care s-a produs sâmbătă după amiază în zona Şaua Bucurii- Poiana Pelegii. 

Salvamontiştii şi jandarmii montani au avertizat, cu două zile înainte, asupra riscului iminent de avalanşă în masivele Retezat şi Parâng, după ce la munte a nins, iar stratul de zăpadă depăşea un metru la peste 1.800 de metri altitudine. AGERPRES

×