x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iași: Un bărbat a murit, iar altul este în comă la spital din cauza caniculei

Iași: Un bărbat a murit, iar altul este în comă la spital din cauza caniculei

04 Aug 2017   •   14:57
Iași: Un bărbat a murit, iar altul este în comă la spital din cauza caniculei

Un bărbat a murit la scurt timp după ce a fost adus la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, iar un altul a fost adus în comă profundă după ce a fost găsit pe un câmp cu o temperatură corporală de 42 de grade Celsius.

Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat că ambii bărbaţi au fost aduşi la spital după ce au avut de suferit din cauza caniculei şi expunerea pe termen îndelungat la soare.

Potrivit sursei citate, un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în localitatea Vlădeni, pentru un bărbat în vârstă de 67 de ani, căruia i s-a făcut rău în timp ce lucra pe câmp. În momentul în care a sosit echipajul medical, bărbatul avea o temperatură corporală de 42 de grade Celsius.

"Pacientul este în comă profundă. El a fost adus la noi cu hipertermie. A fost intubat, ventilat mecanic şi s-au început manevrele de rehidratare şi scădere a temperaturii încă de când a fost preluat de echipajul SMURD. Temperaturile ridicate la care a fost expus i-au influenţat nu doar sistemul nervos central ci şi cordul, rinichiul, ficatul. Pacientul are disfuncţii organice multiple. Este în continuare în stare critică, intubat, ventilat mecanic, internat în clinica medicală de gardă", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi.

Personalul medical al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi este rezervat în ceea ce priveşte şansele bărbatului de supravieţuire.

Un alt pacient care a avut de suferit din cauza căldurii a murit la scurt timp după ce a fost adus la aceeaşi unitate medicală.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din localitatea Valea Satului a fost găsit zăcând fără conştienţă de nişte căruţaşi.

 "Se afla în comă şi avea convulsii prelungite. Un echipaj al Ambulanţei care trecea prin zonă a preluat cazul, pe drum pacientul fiind intubat. Temperatura corporală era, ca şi la celălalt pacient, de 42 de grade Celsius. După ce a ajuns la noi pacientul a suferit un stop cardiorespirator. Nu a răspuns la manevrele de 
rescuscitare care au fost combinate cu scăderea temperaturii centrale, prin manevre de răcire internă şi externă. Am fost nevoiţi să declarăm decesul", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi.

În această perioadă judeţul Iaşi se află sub avertizare meteorologică de cod portocaliu de caniculă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: canicula morti coma