x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale IMAGINI LIVE - Zăpadă între 40 şi 50 de centimetri pe pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni

IMAGINI LIVE - Zăpadă între 40 şi 50 de centimetri pe pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni

03 Dec 2015   •   15:17
IMAGINI LIVE - Zăpadă între 40 şi 50 de centimetri pe pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Sezonul de schi pe unul din cele mai vaste domenii din ţară, Şureanu, din Munţii Sebeşului, situat la 2 000 de metri altitudine, se va deschide la acest sfârşit de săptămână, stratul de zăpadă măsurând în jur de 40 de centimetri.

Serviciul Turism al Consiliului Judeţean (CJ) Alba a anunţat joi că, având în vedere stratul de zăpadă depus în ultimele zile, relativ suficient pentru schi şi snowboarding, sezonul se va deschide sâmbătă pe Domeniul Schiabil Şureanu, deocamdată doar pe două din cele nouă pârtii existente, respectiv pe C_1 şi C_3.

"Nu vor fi deschise toate pârtiile, ci doar două dintre ele, urmând ca celelalte să fie deschise în viitorul apropiat, în funcţie de stratul de zăpadă. O singură problemă, pentru acest weekend de deschidere a sezonului, o reprezintă drumul spre pârtii (între lacul Oaşa şi domeniu), care, în momentul de faţă, este extrem de accidentat, fiind absolut necesară dotarea cu lanţuri pentru roţi", se menţionează într-un comunicat transmis joi AGERPRES. Potrivit sursei citate, drumul în lungime de 18 kilometri dintre lacul Oaşa şi pârtii este extrem de accidentat în urma traficului intens de camioane cu lemne.

Conform prognozelor meteo, la Şureanu va fi vreme frumoasă în weekend, fără precipitaţii. De asemenea, săptămâna viitoare, vremea continuă să fie rece, ceea ce va păstra pârtiile în condiţii relativ bune.

Situat în extremitatea sudică a judeţului Alba, domeniul de la Şureanu este unul dintre cele mai vaste din ţară, lungimea totală a pârtiilor fiind de unsprezece kilometri. Accesul spre Domeniul Şureanu se face pe DN67C - Transalpina, pe traseul Sebeş-Şugag-Lacul Oaşa, apoi pe DJ 704.

Există asistenţă Salvamont, monitori de schi şi snowboarding, centru de închirieri schi & snowboarding în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei şi unul de închirieri schiuri la baza pârtiilor.

Şi la Arieşeni, staţiune situată la limita cu judeţul Bihor, la o altitudine de 1.400 de metri, se poate schia pe ambele pârtii, Vârtop 1 şi Vârtop 2, în lungime de aproape trei kilometri.

'Sezonul de schi se va deschide şi la Arieşeni în acest weekend, având în vedere stratul considerabil de zăpadă aşternut în ultima perioadă. Din păcate, însă, în momentul de faţă, joi, plouă la Arieşeni, ceea ce pune sub semnul întrebării buna desfăşurare a sporturilor de iarnă în weekend, pe pârtiile Vârtop 1 şi Vârtop 2', precizează Serviciul Turism al CJ Alba.

Pârtiile prezintă un strat de zăpadă nebătătorită de aproximativ 50 de centimetri, care însă este greoi, apătos, având în vedere vremea caldă şi precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ploaie. Zona de off-piste este nerecomandabilă, stratul de zăpadă fiind greu practicabil.

Şi la Arieşeni se oferă asistenţă Salvamont, există şcoală de schi & snowboard şi centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor.







×
Subiecte în articol: schi partie sezon de schi