x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale În Brăila doar şapte şcoli din totalul de 290 nu au autorizaţii de securitate la incendiu

În Brăila doar şapte şcoli din totalul de 290 nu au autorizaţii de securitate la incendiu

10 Noi 2015   •   15:45
În Brăila doar şapte şcoli din totalul de 290 nu au autorizaţii de securitate la incendiu
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Doar şapte şcoli din Brăila, din totalul de 290 unităţi de învăţământ preuniversitar câte există la nivelul întregului judeţ, nu au autorizaţii de securitate la incendiu, ele fiind în curs de obţinere a acestei autorizaţii, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

'La nivelul judeţului Brăila sunt 290 de instituţii de învăţământ preuniversitar. În ultimii ani, 57 dintre acestea, care au făcut modificări la şcolile respective sau au construit un corp nou de clădire lângă cea veche, au solicitat aviz de securitate la incendiu, conform legii. Din cele 57 de unităţi solicitante, 50 au primit autorizaţie. Au fost emise 30 de autorizaţii pentru securitate la incendiu în mediul rural şi 20 în cel urban, respectiv 17 în municipiul Brăila, două în oraşul Însurăţei şi una în oraşul Făurei', a declarat lt. col. Stoian.

În ceea ce priveşte restul de şapte şcoli care trebuie să primească autorizaţiile de securitate la incendiu, lt. col. Ştefan Stoian a precizat că unităţile de învăţământ respective vor primi autorizaţiile în momentul în care îşi se vor finaliza lucrările, în baza unei recepţii de specialitate.

'Cele şapte şcoli sunt în proces de modernizare, modificare. Lucrările se derulează în funcţie de fondurile pe care le au, când nu mai au bani opresc construcţia, apoi o reiau când primesc fonduri. La terminarea lucrărilor, se face o recepţie de specialitate şi, dacă respectă proiectul, primesc autorizaţie de securitate de incendiu', a spus purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Celelalte unităţi de învăţământ din Brăila funcţionează în baza autorizaţiei primite în momentul construirii, în baza legislaţiei existente la vremea respectivă, înnoirea autorizaţiei fiind necesară doar în momentul în care clădirea suferă modificări, modernizări, extinderi.

'Celelalte şcoli până la 290 sunt clădiri vechi şi funcţionează în baza autorizaţiei primite în momentul construirii. Acestea sunt în regulă în momentul acesta, în ceea ce priveşte prevenirea şi stingerea incendiilor. Ele trebuie să solicite autorizaţie de securitate la incendiu doar dacă fac modificări. Înainte de începerea lucrărilor, se eliberează un aviz de securitate, care atestă faptul că proiectul în baza căruia se execută acestea respectă toate normativele din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor', a completat lt. col. Stoian.

×